Cykeläventyr till Frankrike

Det här inlägget är ett sponsrat inlägg då jag fått rabatt på väskan från Bikester.


Nu är det ett tag sen jag var ute på någon lite längre cykeltur. Närmare bestämt var senaste turen till Nordkap, 2013. Så nu börjar det klia i benen, eller det ha det gjort det ett bra tag nu…

Men i sommar är det äntligen dags igen för en ny cykeltur. Den här gången kommer det bli ett lite annorlunda upplägg, jag kommer cykla rejält mycket längre dagsetapper.Därför måste jag begränsa min packning rejält, det blir minimal packning på min landsvägscykel. Att jämföra med tidigare turer då jag släpat runder på ca 25kg packning och en cykel som väger en bra bit över 10kg. Nu ska jag helst hålla mig under 15kg för både cykel och packning.

Målet för sommarens tur är Perét i södra Frankrike, det kommer bli över 1700km och min tanke är att klara av det på åtta dagar. Det kommer bli tufft med ett snitt på över 200km per dag, så jag får hoppas på medvind för att orka… 😉

Revelate Designs

Att cykla med minimal packning är något som är nytt för mig och jag har redan börjat fixa med packningen för att hinna testa väskor och utrustning ordentligt. För det är inte helt lätt att få med sig kläder, sovsäck, liggunderlag och allt annat på en lätt kolfiberram. Det finns inte många fästpunkter, den klarar inte mycket vikt och eftersom jag är kort blir avståndet mellan styre/framhjul och sadel/bakhjul litet. Det ger lite utrymme för att fästa en stor sadelväska eller stor styrväska.
Nu har jag dock hittat en styrväska hos Bikester som kommer fungera. Väskan för styret blev en Sweetroll från Revelate Designs. Revelate Designs har specialiserat sig på cykelväskor för lite tuffare tag och har en uppsättning olika modeller. Till Sweetrollen har jag även köpt en Styrväska S för att enkelt nå småprylar/snacks när jag cyklar. Det ska bli intressant att testa väskan ordentligt och se hur den fungerar för mig, när jag gjort det så återkommer jag med en utförlig utvärdering av den.

Revelate Design Sweetroll bockstyre

Här är Sweetroll väskan monterad utan den extra styrväskan

Det här inlägget postades i Frankrike 2016, Långfärdscykling, Utrustning. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *