Lysekil 2006

Sommaren 2006 cyklade jag till Lysekil för att fira midsommar där tillsammans med några vänner. Efter Lysekil var min plan att cykla ner till Helsingborg och därefter tillbaka till Jönköping där jag bodde 2006.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Här är cykeln jag använde då, redo för avfärd

Till Lysekil gick allt bra för mig, det var bra väder och jag kom fram en dag tidigare än planerat. Jag cyklade längs med fina vägar på landsbygden, åt en jättestor glass i Grästorp och hade stora problem att hitta en bra väg ut ur Vänersborg. Så som en cykelsemester är i stora drag.

Lysekil

Framme i Lysekil och dags för en dusch

Efter Lysekil fortsatte jag söderut längs med kusten, fast nu hade det börjat regna och på morgonen den tredje dagen bestämde jag mig för att bara cykla någon mil den dagen till Varberg för att vila där. Jag var blöt och kände att det där med cykelsemester var inte skoj hela tiden…

När jag cyklade in i Varberg genom hamnen var jag trött och hungrig, så jag missade järnvägsspåret som gick lite snett över cykelbanan. Framhjulet på min cykel missade dock inte järnvägsspåret och fastnade i spåret så jag flög av cykeln, bröt handleden och fick ta tåget till Helsingborg istället för att cykla. Det var ett tråkigt slut på min första cykelsemester men det har inte stoppat mig från att fortsätta upptäcka världen från cykeln.

Bro till Stenungsund

Bro till Stenungsund i regnet.

 Vad jag lärde mig på den här resan

På min första tur lärde jag mig därmed att en av de viktigaste sakerna att tänka på är att lyssna på sin kropp och inte anstränga sig över sin gräns. För det som händer då är att man tappar fokus och risken att man skadar sig ökar, vilket hände mig.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Den jättestora glassen, som dessutom var god!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *