Öland och Gotland 2007

Med erfarenheten från min första cykelsemester och en läkt handled gav jag mig sommaren 2007 ut på en cykeltur som tog mig till Öland och Gotland. Därefter båten till Stockholm för ett par dagars vila innan jag cyklade hem till Jönköping.

Jag spenderade inte så många dagar på varken Gotland eller Öland, så jag fick inte någon jättebra bild av dessa två öar. Så jag kan inte ge er några bra tips på vad man ska se. Förutom då västkusten på norra delen av Öland var jättefin. Där cyklade jag längs med en grusväg som var av ganska dålig kvalité med stora vassa stenar. Fast det övervägdes av det fina landskapet och solen som var på väg ner i havet. Jag blir fortfarande lite varm inombords av den upplevelsen, även efter att ha cyklat på många andra fina platser.

Öland

Här ligger min cykel vid grusvägen i kvällsljuset. Fantastiskt fint plats.

Vad jag lärde mig på den här resan

Under den här resan lärde jag mig två saker, att använda framväskor och hur det är att cykla i kraftig motvind.

Inför resan hade jag skaffat cykelväskor till framgaffeln, för när jag cyklade till Lyskekil upplevde jag att cykeln blev lite ostabil och ville tippa bakåt i branta uppförsbackar. Även om jag inte hade jättemycket i framväskorna blev cykeln stabilare och det kändes inte som om cykeln skulle tippa bakåt i branta uppförsbackar. Så väskor både fram och bak rekommenderar jag starkt!

Näst sista dagen fick jag en väldigt kraftig motvind, det var något som jag inte var van vid och min motivation dalade ganska mycket den morgonen när jag började cykla och kämpade mig fram utan att komma någon vart. Men det jag lärde mig den dagen var att det bästa då är att växla ner och låta det ta lite längre tid. För även om det är jobbigt och det tar längre tid än planerat så kommer man fram till slut. Motvind är främst jobbigt för psyket, inte för benen eller kroppen.

Matlagning i Visby

Här är en kille från USA som jag träffade, vi hängde två dagar i Visby och drack lite öl. Tyvärr har jag glömt bort hans namn…

Utsikt från mitt tält

Utsikten från mitt tält en morgon på resan.

Cykling i Småland

Någon väg någonstans i Småland…

Jonglering på Öland

Jonglering på Öland

Ett svar på Öland och Gotland 2007

  1. Pingback: Anders!  – Grön Cyklist

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *