Slutspurten på förberedelserna

Landsväg grönskaMed mindre än en månad kvar tills jag ska börja cykla till Frankrike så börjar jag nu bli lite nervös. Kommer jag orka? Kommer cykeln hålla? Kommer jag ha med mig rätt prylar? Är det rätt sadel och pedaler jag valt?

Det är helt enkelt mycket att fundera över, få ångest över och fundera en runda till på. Men nu börjar jag åtminstone få en tydligare plan för hur jag ska träna och förbereda mig. Att cykla 200km om dagen i nio dagar tror jag kräver lite mer förberedelser. Jämfört med tidigare turer då jag bara cyklat ca 100km om dagen. Det ställer mycket större krav på cykeln, packningen och min kondition.

Träningsstrategi

Min strategi för att komma i form har varit att försöka hinna med att cykla varje dag under så många dagar som möjligt, en strategi som tyvärr inte har fungerat. Först var jag sjuk, sen jobbade jag långa dagar i sex dagar i sträcka. Sen har det varit släktmiddagar och annat som kommit i vägen. Eller så har jag bara varit för trött för att orka cykla.

Men nu börjar jag bli lite stressad över att det varit lite för lite av träningen, så nu tänkte jag spurta den sista månaden för att komma i form. Ja jag vet om att det kanske är fel väg att gå, men eftersom det är en hel månad kvar så tror jag det här kan fungera. Eller jag hoppas…

Här är min grovplan, som kan ändras

förberedelser tur till BåstadHelgen 11-12 juni: Nu är det dags att få lite mil i benen och få känna på hur det är att cykla långt flera dagar i rad. Jag kommer därför ta mig an 245km på lördagen och cykla till Båstad från Malmö, med en liten sväng över Söderåsen. Söndagen kommer bjuda på en lite kortare tur på ca 190km och rutten kommer inte heller vara lika backig som upp till Båstad.

Helgen 17-19 juni: Den här helgen ska jag cykla upp till Småland, med all packning. För att få en känsla för hur cykeln beter sig när den är packad och om packningen känns bra på cykeln. Min plan är att hinna med ca 500km med start på fredag morgon och åter i Malmö på söndag kväll. Jag behöver även testa hur det är att sova med tarpen istället för tält.

Midsommarhelgen 24-26 juni: För min del kommer det bli en vit lugn midsommar, troligen blir det en cykeltur ut i naturen, tälta och laga mat på stormkök. Så det här blir en vilohelg för mig där jag tar det lugnt inför slutspurten av förberedelserna.

Milslukarnas Helvetesvecka, 28 juni till 3 juli:Som en uppvärmning ska jag göra ett försök att cykla alla Brevet på en vecka, dvs 200km, 300km, 400km, och 600km. Det kommer bli tufft, speciellt om jag ska hinna cykla det inom tidsbegränsningarna för respektive Brevet. Min plan just nu är att jag ska köra 200km och 300km som deltagare i Milslukarnas Brevet. Därefter tänker jag köra 400km och 600km på i ett svep med all min packning. Med förhoppningen att jag ska klara de sista 1000km på fyra dagar. Fast om det tar fem dagar så gör det inte så mycket.

Efter den här hårda veckan är det dags för mig att vila upp mig några dagar, äta nyttigt, inte dricka alkohol, kanske göra några kortare turer i lugnt tempo och sova mycket. Så att jag är utvilad och pigg på morgonen den 8 juli när jag tänkt börja cykla.

För er som är intresserade av att följa hur det går för mig när jag cyklar till Frankrike kan ni följa mig på Twitter där jag har ett konto, där det postas väldigt sporadiskt.

Det här inlägget postades i Frankrike 2016, Långfärdscykling. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *