Snart avfärd till Frankrike

Selfie cykelhjälmNu börjar det närma sig min avfärd till Frankrike och det ska bli kul att få komma ut på vägarna för att testa ett nytt sätt att cykla på.

Även om jag har cyklat ganska mycket så är det mycket som är nytt för mig den här gången. Första gången på landsvägscykel, första gången med lite packning och dessutom första gången som jag cyklar genom Tyskland och Frankrike. Dagsetapperna kommer även vara mycket längre än vad jag är van vid.

Men nu är jag redo! Jag har gjort ett antal testrundor med packningen. Cykeln är nyservad förutom några bromsklossar som jag ska byta i veckan. Packningen har jag också fått ordning på och nu har jag koll på vad som ska med. Och kanske ännu viktigare, vad som inte ska få följa med på turen.

Ruttplan till Frankrike

Rostock till Perét i Frankrike Min plan är att börja cykla på torsdag den 7 juni eller fredag 8 juli. Först ner till Trelleborg för att ta färjan till Rostock.

Sen kör jag raka vägen mot Perét i Frankrike. Jag kommer cykla ungefär enligt rutten på bilden här (för mer detaljgranskning klicka här). Fast det kommer troligen bli vissa ändringar av rutten allt eftersom. För det brukar alltid komma lite överraskningar på vägen när en cyklar så här långt. Till exempel vägar som är för hårt trafikerade eller helt enkelt bara att jag väljer en annan väg.

Totalt är det ca 1800km som jag ska cykla och mitt mål är att hinna det på nio dagar, vilket ger ett snitt på 200km per dag. Det kommer bli jobbigt men jag tror jag kommer fixa det.

Följa min resa

När en cyklar 10-12h om dagen så blir det svårt att hinna med att skriva långa utläggningar om hur det går. Så därför kommer jag under resans gång inte använda mig av den här bloggen. Det tar helt enkelt för lång tid för mig att skriva inlägg.
Istället kommer ni kunna följa mig på Twitter, där kommer det postas korta inlägg om hur det går och var jag befinner mig. Dock är jag en av de få som inte har någon smartphone, så kommunikationen på Twitter kommer bli envägs. Frågor, kommentarer och annat kommer jag inte kunna läsa förrän jag är framme i Perét.

Och är in inte sugna på att hänga på Twitter så går det även att följa mig på Facebook, eftersom alla inlägg jag gör på Twitter kommer postas på Facebook också.

Om ni inte redan följer mig på Facebook och/eller Twitter så kan ni klicka här:

Twitter

Facebook

Givetvis är det även en bra idé att följa mig på Facebook och Twitter om ni vill ta del av kommande äventyr och inlägg som jag gör.

Cykel vägräcke

 

Det här inlägget postades i Frankrike 2016, Långfärdscykling. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *