Kontakt

IdahoHar ni frågor, tankar, gnäll eller kommentarer som ni vill dela med er till mig, är det perfekt att använda formuläret nedan.

 

 

[contact-form-7 id=”1722″ title=”Kontakt-sidan”]

 

2 svar på Kontakt

 1. Helena Sjögren skriver:

  Hej!
  Matnyttig sida, enkelt och utan krusiduller. Nu till mitt ärende.
  Jag ska åka till Andalusien i sommar ( ungefär en timmes bilfärd söder om Granada). Förra året flög jag, men nu har tanken slagit mig att jag skulle kunna cykla ner och flyga hem. Med på min resa följer min brasilianska terrier, en lite hund snäppet högre än en Jack Russell men samma vikt (om inte lägre; hon väger ca 7 kg). Jag tänker mig att hon sitter i en typ av cykelkorg fram, men att det också finns möjlighet för henne att springa bredvid.
  Packningen får bli så lätt som möjligt, möjligen att jag tar med tält just in case. Men, jag hade nog tänkt att sova på enklare pensionat längs vägen.
  Efter att ha läst igenom dina tips vill jag ändå fråga dig vad jag bör tänka på innan jag gör ett köp. Jag är inte van långdistanscyklare men rätt uthållig sedan längre vandringar. Jag vet att jag inte vill ha någon form av bockstyre och vill kunna sitta även hyfsat upprätt ibland. Och så det kanske svåraste: helst vill jag ha en cykel som även har fotbroms. Är det möjligt och ändå få en bra cykel för mitt ändamål?

  Med vänlig hälsning
  Helena Sjögren

  • Plato skriver:

   Hej,
   Skoj att du vill ge dig ut på långfärdscykling.

   Cykla med hund:
   Jag har cyklat en del med en Dansksvensk gårdshund. Den är i ungefär samma storlek. Då har jag haft den i en bur på pakethållaren. Det fungerar bra för kortare sträckor men det är krångligt att stoppa i och ta ut hunden från den. Då måste jag hitta något som cykel kan lutas mot och det blir lite vingligt. Speciellt om där är något spännande i närheten som hunden vill undersöka.
   Så jag skulle nog överväga att köpa en bra vagn till hunden. Det är även så de jag träffat som rest med hund gjort. Snåla inte är mitt råd, för en bättre vagn är lättare, rullar lättare och du kan ju använda den hemma sen.
   På min Instagram finns där en bild på buren.
   https://www.instagram.com/cykel_livet/

   Val av cykel:
   Även om du är negativ till bockstyre så ska du nog inte helt avfärda det. En bra cykel kan du ställa in så att den passar hur du vill sitta och du kan få en upprätt sittställning även med bockstyre.
   Fotbroms är nog svårt att hitta med tillräckligt många växlar. Jag använder 3×9 växlar på min cykel och det behövs. Kanske inte de första dagarna. Men efter några dagars cyklande så är det väldigt skönt med de där lägsta växlarna i backarna.

   Lycka till med resan!
   Och så får du berätta hur det gick sen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *