Rob Ford, hur mår han egentligen?

Idag har Rob Ford (wiki), Torontos borgmästare, lyckats med ännu en skandal, det är en film som lagts upp på Youtube där han är väldigt onykter på vad som ser ut att var en snabbmatsrestaurang i Toronto. Det är inte första gången han är igång, tidigare har det även fångats på film när han rökt crack.

I cykelsammanhang är det inte främst hans drogintag som han är känd för. Istället är han känd för att han är Torontos cykelhatare nummer 1 om inte Kanadas. Han anser t ex att man får skylla sig själv om man blir påkörd av en bilist när man cyklar och att cyklister har inget att göra på vägarna.

Men det som slår mig när jag tittar på filmen av honom när han står på den här snabbmatsrestaurang och pratar osammanhängande är hur dåligt han verkar må. Kanske att jag läser in för mycket i det här klippet men om man inte klarar av att hålla sig undan från droger trots att man lovar göra så offentligt tyder på att något inte står rätt till.

Här kan man se hans framträdande på snabbmatsrestaurangen:

På Youtube kan man även hitta ett klipp där CNN diskuterar Robs utekväll.

Här hittade jag även ett annat klipp, i samband med att han blev avslöjad att ha rökt crack.

Hur mår Rob egentligen?

Även om jag tycker att han har väldigt fel när det gäller vem som ska ha rätt att vistas på Torontos gator och huruvida det är bilarna eller cyklisterna som är problemet. Så tycker jag synd om honom, han måste vara ganska trasig inombords och må dåligt av allt det här.

Han behöver nog finna balans i livet för att må bättre. Därför tror jag han hade mått bra av att skaffa sig en cykel och istället för att arbeta så mycket som man nog måste göra som borgmästare. Borde han varva ner och ge sig ut på sin cykel. Då skulle han få välbehövlig motion, för ärligt talat vekar han vara lite rund om höften. Samtidigt som han hade kunna njuta av naturen och omgivningen, träffa en massa trevliga människor på sina cykelturer och förhoppningsvis bli lite mer harmonisk. För även om jag är väldigt partisk när det gäller cykling, så tror jag att cykling i sig är något som gör oss mer harmoniska, vi kommer närmre alla andra i staden och blir inte lika ensamma. På en cykel har man både möjligheten att isolera sig för att fundera över sitt liv, samtidigt som man känner vinden i ansiktet. Men det är även enkelt att ge person intill en ett leende och börja småprata i väntan på grönt ljus vid en korsning.

Här är en fin liten film om cykling som inspiration. Musiken är skapad med en cykel som instrument.

Det här inlägget postades i Cykling. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *