Riga – ännu en stad i högen

Igår kom jag till Riga och har nu hunnit cykla omkring här en hel del. Så mycket så att jag hittar till hotellet och någorlunda kan ta mig runt i staden.

Fast jag har knappt tagit några bilder, även om jag haft med mig kameran hela tiden. Jag har tänkt att jag ska ta bilder från broarna som jag cyklat över och även ta lite bilder på cykelinfrastrukturen. Så har det inte blivit av, jag har hela tiden glömt bort det eller tänkt ”nä det här blir ändå ingen intressant bild”.

Så nu har jag cyklat ca 50km i Riga och de enda bilderna jag har är på ett monument, lite bilar och ett övergivet hus.

Imorgon när jag cyklar ut ur Riga får jag nog tvinga mig själv att ta lite bilder…

Billigt hotell i Riga

Boendet har jag löst på ett billigt hotell utanför centrum, det är kombinerat med biljardhall och fest/konferenslokal. Ikväll består gästerna främst av något MC-gäng som har fest, jag har inte pratat med dem så jag vet inte vad de firar. Samt två killar från Finland som hängde i baren vid biljardborden. Jag pratade lite med dem istället när jag åt och de verkar vara mest intresserade av att dricka sig fulla.

Så jag valde att dra mig undan till mitt rum, för sist jag träffade två finnar var i Narvik. Det slutade med att en dansk man i y-frontkalsonger sa till oss, vänligt men bestämt, att det var dags att gå och lägga sig. Dagen efter regnade det och det var allmänt jättejobbigt att cykla.

Dessutom så har jag en känsla att finnarnas intresse för öl och att spana in tjejer, i kombination med MC-gänget kan bli en dålig kombination.

Imorgon lämnar jag Riga, vilket ska bli skönt. Kanske kommer jag ihåg och tar lite fler bilder.

Det här inlägget postades i Baltikum 2018. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *