Cykelförvaring i lägenhet

Jag har haft med min racercykel i bloggen innan med en bild på hur jag förvarar den på väggen ovanför soffan. Vilket jag tycker är otroligt fint, för då är den alltid med och på vintern kan jag drömma mig bort till härliga cykelturer med den. Nu har jag även fått upp belysning på den så att den har fått den framträdande positionen i rummet som den förtjänar.

Min cykel 001

Den sortens hållare är däremot inte praktisk för min touringcykel, som jag använder dagligen och dessutom väger ganska mycket. Det blir för jobbigt att lyfta upp den på väggen och jag vill ha den nära ytterdörren.

Därför har jag gjort ett väggfäste för min touringcykel, som sitter i hallen. Då slipper cykeln stå lite slarvigt lutad mot väggen och jag har fått mig en lite avlastningsyta där jag kan lägga, hjälmen, handskar och lamporna till cykeln. Dessutom eftersom cykeln kommer upp från marken blir det enklare att städa (även om jag inte gör det så ofta).

Om man frågar mig så tycker jag det blev väldigt snyggt:

cykelhållare 002

Jag kan rekommendera att göra så här för att få upp cykeln på väggen men ändå göra det enkelt att hänga upp den. Det är bara att lyfta upp och lägga ramen på skivan så är det klart, den enda nackdelen jag märkt är att jag måste plocka av mina cykelväskor. Om jag inte gör det blir det obalans och cykeln ligger inte lika bra på hyllan.

På bilderna nedan kan ni se hur jag har gjort, och har ni önskemål på fler bilder så är det bara att säga till så fixar jag det.

cykelhållare 004 cykelhållare 007

 

Det här inlägget postades i Cykling, Förvaring. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *