Alla cykelvägar är inte skitdåliga

På den senaste tiden har det blivit mycket gnäll från min sida… för att det finns så mycket man kan gnälla på om man upplever världen från en cykel. Vill man läsa mer gnäll så kan man läsa: Plato lackar ur… cykelvägar, Uppmaning till bojkott.
Men allt är inte skit i en cyklist värld, ibland händer det att man upptäcker något bra! Dessutom är det måndag idag och då behöver man livas upp lite grann så man klarar av ännu en lång arbetsvecka. Därför blir det här ett sånt där positivt inlägg, gillar ni inte det så bör ni genast klicka till någon av inläggen ovan.

Platsen jag tänker uppmärksamma har jag cyklat förbi många gånger, men inte riktigt tänkt på hur det ser ut där. Tills för några dagar sen när jag cyklade förbi där och kom helt plötsligt på att här har de ju verkligen prioriterat cyklisterna. Det värmer mig inombords!

Vid byggarbetsplatsen för Malmös nya Kongress och konserthus har de renoverat Älvsborgsbron. I samband med det har de byggt cykelbanor på båda sidorna av vägen. Nu under byggarbetet har de även avsatt rejält med utrymme för oss cyklister med en kantsten så bilisterna kan inte parkera eller köra i cykelfilen. Det känns bra att inte alltid behöva gnälla över dåliga lösningar, ibland så görs det faktiskt lösningar där cyklisterna inte bara trängs undan och får den plats som blir över.

Cykelväg Malmö

Här är Älvsborgsbron i Malmö med bred fin trottoar och cykelväg på båda sidorna.

 

Cykelvägar 004

Så här ser det ut på bron som är klar, bred fin trottoar där gående och cyklister är separerade

 

Lyktstolpen i Lund

Tidigare har jag även skrivit om en som bröt sitt kindben i Lund när han cyklade in i en dumt placerad stolpe. Gatukontoret i Lund har nu beslutat att flytta stolpen, vilket kommer ske inom 1-2 veckor enligt gatukontoret i Lund. Det här trodde jag verkligen inte de skulle göra, jag trodde de skulle bara sätta upp något reflexband på stolpen eller kanske en skylt som varnade för stolpen. Men det är bara att ge stort beröm till gatukontoret i Lund för en bra åtgärd!

Jag återkommer framöver när stolpen är flyttad med en analys av resultatet när jag hunnit med att cykla förbi Lund.

Behövs det mer för att liva upp din måndag?

Tycker man det här var ganska tråkigt eller att det inte riktigt räcker till för att göra måndagen till en lite bättre dag kan jag istället tipsa om några youtube-klipp.

Bicycle repair man av Monthy Python

Fantastiskt fin liten film och det stämmer verkligen. Man känner sig som en hjälte när man hjälper någon att laga sin cykel!

Svensk Pop – cykla runt

En fin liten visa om att cykla.

Prayers of Atheists – Bike Song

För de som gillar att starta igång veckan med lite aggressiv musik så kan man kolla på det här klippet. Jag gillar även klippen när de cyklar tillsammans i grupp, för det är så trevligt att cykla med andra. Man känner vinden, lukterna, ljuden, rör på sig samtidigt som man kan prata med sina vänner.

 

Har ni tips på andra bra cykelfilmer på youtube så får ni jättegärna tipsa mig, skriv här nedanför eller skicka mig ett meddelande under kontakt här ovan.

Det här inlägget postades i Stadsplanering. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *