Primitive camping

Postad 22 augusti 2012

Det här skrev jag för ett par dagar sen… men har inte orkat/hunnit lägga upp det förrän nu. Mitt nystädade tält har hunnit bli skitigt och därefter tvättat i en bäck, så det är återigen rent och fint.

Nu sitter jag i mitt nystädade tält på en camping vid Saddle Mountain. Campingen som jag sover på i natt är vad de här kallar för ”primitive”. Det innebär att här finns inte den vanliga servicen så som elektrisitet och så måste kan man inte parkera på sin campingplats. Utan man måste bära sina prylar flera meter från bilen till campingen. Däremot har de eldstad och bord till varje campingruta. Samt vattentoalett vid parkeringen.

Själv är jag lite fundersam eller besviken, redan när jag var i Michigan fick jag höra att det fanns campingar som var ”rustic” eller ”primitive”, det vill säga att där fanns knappt någon service alls. Så det var mer som riktigt campingliv enligt en kille jag pratade med och det är något som jag sett fram emot, att komma ifrån alla dessa välorganiserade campingar där personalen krattar campingplatserna efter att de använts. Michigan hade kanske fem sånna campingar i hela staten dessa låg tyvärr inte i närheten av den vägen jag skulle cykla. Därför fick jag aldrig möjlighet att besöka någon.

Men enda skillnaden mellan det här stället och många andra campingar är att här inte finns några platser för gigantiska husvagnar samt att man måste gå några få meter från parkeringen för att komma till sin campingplats. Ska jag vara ärlig så känns det här inte så primitivt… men det är klart, det beror ju på vad man jämför med. Jämför man med den normala campingutrustningen som folk tar med sig, då blir det här väldigt primitivt. När det dessutom inte finns någon läskautomat på campingen.

Varje dag kör det förbi mig ett antal husbilar som är stora som en buss, med en bil på släp. Dessa bilarna för det mesta är någon ganska stor fyrhjulsdriven bil, och de ser små ut tillsammans med husbilarna. Det är även populärt att koppla på en trailer till sin pickup här, och de är inte heller små. När de sedan kommer till campingen, så väller det ut grejor från deras bilar. Ett normalt campingsällskap har åtminstone med sig 3st kylväskor för att hålla ölen och maten kall. De har med sig cyklar, kanoter, båtar, stolar(även om campingplatserna alltid har ett bord) och så vidare.

Idag såg jag dock det absolut största ekipaget på en camping, det var en barnfamilj med ett barn. De var på väg när jag kom dit så jag han inte studera dem så mycket och tyvärr inte heller ta en bild. Familjen hade en trailer utav ungefär samma modell som används till pickuper här, fast större… den var så stor att de använde en lastbil för att flytta dra den. Dessutom var lastbilen inte en sån där liten mesig lastbil som normalt används i Sverige, utan det här var en rejäl fyradörrars lastbil!

Jag är faktiskt lite förvånad över att man kan behöva så mycket utrymme för en familj när man är ute och campar. Och hur har de råd med ett sånt åbäke till campingvagn? Båda inköp och bensinen måste ju kosta en mindre förmögenhet, även om skatten är låg och bensinen är billig här.

USA cykelsemester 015

Här har vi ett exempel… pickupen som drar husvagnen har bara plats för två personer. Alltså är det bara två personer som är ute och reser med det här monstret.

USA cykelsemester 013

Det här inlägget postades i Resor, USA 2012. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *