På jakt efter god glutenfri öl

Postad 22 augusti 2012

Min jakt efter glutenfri öl som också är god började i Detroit, Oregon. Till skillnad från Detroit i Michigan är Detroit, Oregon ett litet mysigt samhälle inklämd i en dalgång. Samhället verkar leva på turism, där fanns ett par hotell, två restauranger, ett café samt en liten matbutik. I matbutiken hittade jag Redbridge som är glutenfri, tyvärr såldes den endast i sexpack. Det är egentligen lite väl mycket för mig att dricka på en kväll, speciellt eftersom jag inte var säker på att det var en god öl. Men jag tänkte att det är ju inte var dag man stöter på en glutenfri öl, så jag slog till på ett sexpack. Dessutom kan man alltid ge bort någon.

Red Bridge glutenfriSå jag stoppade ner de sex ölen i mina cykelväskor, för även om jag troligen bara skulle dricka en eller två av ölen ville jag inte hälla ut dem. Det känns fel att göra det. Tyvärr passerade jag Detroit på förmiddagen och framför mig hade jag en lång brant backe. Men vad gör man inte i jakten på god öl som även glutenallergiker kan dricka! Dessutom var backen bara på ca 600 höjdmeter… det är ju inte så farligt…

Dock blev själva ölupplevelsen en stor besvikelse, ölen hade en unken smak och utöver det så smakade den inte speciellt mycket. Helt klart något man ska hålla sig undan från och istället dricka ett glas vatten. Jag drack inte upp den ölen jag öppnade och de resterande fem ölen gav jag bort. Två öl fick två cyklister som jag träffade efter att jag tagit mig över passet samma dag, de var ute på sin första trip och var på väg söderut. De blev väldigt glada över ölen, fast de kanske blev lite besvikna sen när de öppnade ölen. De tre sista gav jag till två killar från Belgien, de var i Portland för att deltaga i en trädklättrartävling.

Omission Pale AleDäremot hade jag bättre lycka i min jakt efter glutenfri öl när jag kom till Seaside, Oregon. Där hittade jag en vinbutik som även hade en hel del bra öl. Där tipsade tjejen som jobbade där mig att prova Omission Pale Ale från Widmer Brothers brewing company. Den här ölen var helt klart över förväntan, det var en god pale ale. Inte något som var exceptionellt, men en öl som jag inte kommer tacka nej till. Kan helt klart rekommendera den, även för de som inte är glutenallergiker.

 

 

 

Det här inlägget postades i Öldagboken, Resor, USA 2012. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *