Cykelrenovering

Nu har jag inte skrivit något här på ett bra tag… har haft idéer på saker att skriva om men det har inte blivit av. Helt enkelt haft för mycket att göra eller att fundera på för att hinna skriva. Dessutom har det fantastiska vädret gjort att jag istället varit ute och cyklat.

Ett cykelrenoveringsprojekt startade hemma hos mig igår kväll… det är min sambo som köpte en gammal landsvägscykel. Hon kunde bara inte låta bli att köpa den även ifall den var i ganska dåligt skick och lite för stor ram. Så nu har det påbörjats ett cykelrenoveringsprojekt i vardagsrummet med cykeldelar utspridda över hela soffbordet.

Cykelrenovering Motobecane 013

Jag kan erkänna att jag varit lite negativ till det här projektet, för det är en hel del jobb och ramen är aningen för stor för Hanna. Dessutom så är hjulen för tubdäck vilket är bökigare att hantera än kanttrådsdäck med innerslag. Fast å andra sida ska det bli skoj att tillsammans fixa till cykeln… om nu inte Hanna blir sur över att jag skrivit om hennes cykelinköp här på bloggen och förbjuder mig att hjälpa till.

Blir så fallet får jag istället ta bilder i smyg och lägga upp här på bloggen.

Cykelrenovering Motobecane 003

Isärplockning av framnavet och rengöring

Cykelrenovering Motobecane 011

Först att fixa till är hjulens nav. Framhjulet snurrade dåligt, det var helt torrt och hade en del rost.

Det här inlägget postades i Cykelmekning. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Cykelrenovering

  1. Fred skriver:

    Tycker det är skitsmart. Då lär hon ju sig hur den sitter ihop och fungerar. Och så jäkla nergången såg den inte ut att vara..!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *