Cykelrenovering, Motobecane Super Sprint

Nu har vi kommit en bit på vägen i cykelrenoveringsprojektet av Hannas Motobecane Super Sprint, så gott som allt på cykeln är rengjort och lagren har fått nytt fett. Det som är kvar nu är att montera ihop cykeln, justera växlar och bromsar samt rikta hjulen. Ja och så ska vi limma på nya tubdäck också.

Motobecane Super Sprint

Vi har efter en hel del googlande och funderande kommit fram till att cykeln troligen är tillverkad någon gång mellan 1982 och 1984. För Suntour Blue Line lanserades 1981 och på bromsarna som är tillverkade i Västtyskland är det stämplat 82. Samtidigt som Motobecane gick i konkurs 1984 och Motobecanes cyklar är inte tillverkade i Frankrike efter 1984. Fast helt säkra är vi inte för vi har inte hittat modellen i Motobecanes cykelkatalog från dessa åren. Så om ni vet mer om den här cykeln får ni gärna berätta det för oss.

Motobecane Super Sprint

Cykelrenovering Motobecane 016

Här är delarna till framnavet, att sätta ihop dessa är ganska knepigt. Det gäller att spänna navet tillräckligt hårt så att det inte glappar, samtidigt som det inte ska vara för hårt spänt för då rullar det sämre.

Cykelrenovering Motobecane 007

Delar till växelförarna rengjorda.

 

Cykelrenovering Motobecane 014

Lite fredagsmys med cykelmekning och öl…

Det här inlägget postades i Cykelmekning. Bokmärk permalänken.

4 svar på Cykelrenovering, Motobecane Super Sprint

  1. andreas byhlin skriver:

    Hej. Kul att se att någon annan också pillar med en super sprint!
    Jag bytte till campa avanti 8 delat när jag renoverade min, men har nu gått över till porteurstyre och friktionsväxelreglag igen. Bilder finns på happystajl mtb, sök efter ” uppgradera bojsänke” så bör det dyka upp lite bilder…… Lycka till!
    //andreas aka 3barnsfar

  2. andreas byhlin skriver:

    Happymtb ska det vara…. Ipaden o jag är inte alltid överens!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *