Cykling, kläder och kulturkrockar

Idag hittade jag ett klipp från New York idag när jag letade lite andra cykelklipp. Då kom jag att tänka på när jag var i New York och cyklade. Det som slog mig när jag var där sommaren 2012 är hur segregerad staden var, på ett par kvarter kan det skifta från ortodoxa judar till ryssar för att sedan några kvarter längre bort bara bo italienare.

Filmen som jag hittade är en liten kort dokumentär om en cykelaffär som ligger precis i en sån här skarv mellan olika kvarter, hipsters på ena sidan och ortodoxa judar på andra sidan. Filmen väcker många intressanta frågor och det är väl spenderade minuter att titta på filmen.

Det här inlägget postades i Cykling. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *