Vetlanda

Postad 9 augusti 2013

Nu sitter jag på The old barn i Vetlanda och har precis ätit lunch, det blev nästan två hamburgertallrikar innan jag blev någorlunda mätt. Deras hamburgartallrikar är utav normalstorlek men jag är väldigt hungrig av mig för tillfället, men goda var de!

Min plan var först att jag skulle varit här igår kväll för att vara med på en ölprovning, för den här puben har ett fantastiskt bra ölsortiment. Har ni vägarna förbi så ska ni helt klart besöka puben och testa ölen. Hade det inte varit mitt på dagen så hade jag passat på och tagit mig en öl här.

Nu är det inte många dagar kvar på min resa, om vädret inte blir alldeles för dåligt kommer jag vara hemma senast på tisdag. Vilket ska bli väldigt skönt, då kommer jag ha varit ute i 70 dagar, cyklat lite över 6000km och spenderat över 50 nätter i tält.

De senaste dagarna har jag cyklat tillsammans med Tor, det är första gången som jag cyklat tillsammans med någon under flera dagar. Jag har inte riktigt bestämt mig ännu om jag gillar att cykla med någon eller ej. För det är jättetrevligt med sällskap och att ha någon att prata med, men samtidigt får jag mycket mindre tid till att tänka och fundera när jag har sällskap hela tiden. Efter tre dagar tillsammans med Tor kände jag att jag hade en massa saker som jag inte hunnit analysera.

Saker och ting tar även längre tid om man är två har jag märkt, man är inte klara exakt samtidigt och får stå och vänta på varandra och så ska man diskutera kartan. Alla dessa småsaker gör att det tar längre tid och man kommer fram senare på dagen och får mindre tid till att inte göra något alls på kvällen.

Sammanfattningsvis finns det fördelar och nackdelar med att ha sällskap när man cyklar och jag har ingen aning vilket alternativ som jag gillar bäst.

Nä nu lämnar jag Vetlanda och fortsätter hemåt!

The old barn, Vetlanda

Här är ölkylen… lite synd att jag inte kan ta en öl nu… för om jag gör det och ska cykla vidare sen kommer det bara sluta illa. Sist jag gjorde det kom jag bara 3km innan jag gick svängde in i en park och la mig för att sova i tre timmar.
IMG_1979

Från Strängnäs fick vi lite sällskap i några kilometer av Karl och Anton.
IMG_1990

Det här inlägget postades i Nordkap 2013, Resor. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *