Med bil har man friheten att fastna i bilköer!

Vissa dagar blir det tydligt varför man bör cykla istället för att köra bil. Inte nog med att det kostar fantastiskt mycket pengar att köra bil, dessutom är bilen otroligt känslig mot en massa störningar i form av t ex vägarbeten, olyckor eller mycket biltrafik.

Det här är något som knappt existerar när man cyklar. Oavsett olyckor, hur mycket biltrafik det är eller motvind så tar det ungefär lika lång tid att ta sig fram inom Malmö med cykel. Oftast går det även snabbare jämfört med om man skulle köra bil samma sträcka. Som idag när jag skulle cykla till Högskolan, det var en härlig morgon utan regn och bara lite dimma i luften. När jag kom ut på Västkustvägen i Malmö möttes jag av en jättestor trafikstockning, på lite drygt 1,5km.

Men oavsett hur mycket trafik det är så kan jag bara svepa förbi bilkön och förundras över hur många som sitter ensamma i dessa stora plåtburkar.

Bilkö på Västkustvägen Malmö 002

En sån här morgon känns verkligen allt prat om att bilen ger individuell frihet helt fel. Så som websidan Gilla Bilen försöker övertyga sina läsare om. Det är snarare cykeln som ger individuell frihet genom att vara ett pålitligt, billigt, enkelt och snabbt sätt att transportera sig på.

Det här inlägget postades i Bilism. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *