Casey och Ryan

Postad 4 juli 2012

Det är fascinerande hur snabbt saker och ting kan förändras… I torsdags när det var jättevarmt hade jag en ganska kass dag. Det var ortoligt varmt, ingen skugga och nästan hela dagen var en enda raksträcka. Dessutom hade det börjat klia och skava på ställen som jag inte ska nämna här, eftersom det varit så varmt och fuktigt under dagen.

När jag kom fram till parken där jag tänkte sova den natten, så pratade jag lite med tjejen som stod i entrén. Klagade över värmen och frågade lite om parken… Då stannar det en bil, ut kommer en kille som ger mig och tjejen vars en iskall glasspinne och kör sedan vidare. Det visade sig att det var hennes chef som kom över med glass, hade jag kommit dit någon minuter senare hade jag missat glassen.

Direkt efter det kommer Casey och Ryan cyklandes längs med vägen. Eftersom de också cyklar börjar jag prata med dem, de är ute på sin första cykelsemester och ska sova på campingen. De hade cyklat från Ann Arbor där de bor.

Vi umgicks därefter hela kvällen på camping, eftersom de hade med sig för lite mat bjöd jag på mat och de bjöd på äpple med jordnötssmör, vilket var en förvånandsvärt bra kombination. Även om jag nog inte aktivt kommer välja att äta det igen. Det visade sig att de är till och med mer insnöade på öl än vad jag är, Ryan brygger sin egna öl och odlar egen humle. De skulle också cykla till Grand Rapids för att besöka HopCat som Erik tipsade om.

Så hela helgen har vi umgåts och provat en massa öl, badat i hotellets pool och brutit mot ett antal av de ordningsföreskrifter som hotellet hade för poolen. Det stod bland annat ”No Diving” på totalt 8st ställen runt poolen så jag var bara tvungen att dyka…

På söndagen cyklade vi tillsammans till Muskegon för vi skulle båda dit och det var trevligt med sällskap. Dessutom slapp jag fundera på vilken väg jag skulle välja, för det hade Ryan koll på.

Det kändes lite tråkigt att vi inte skulle cykla åt samma håll så vi kunde umgås mer, för jag har haft det jättetrevligt med dem. Jag var lite sugen på att ändra min färdplan och cykla norrut med dem. Men då hade jag missat Madison och dessutom hade det blivit väldigt svårt att hinna med flyget från Seattle.

Eftersom jag helt har snöat in på det här landets användande av förbudsskyltar diskuterade vi även mycket varför det finns så mycket förbudsskyltar här. Så nu har jag fått ytterliggare några teorier på varför folk är så glada över att sätta upp skyltar här. I ett kommande inlägg ska jag skriva lite om det…

USA cykelsemester 016

Här har vi Stacey och Ryan på Stellas i Grand Rapids…

USA cykelsemester 009

Vi var även på Yesterdog, eftersom Ryan fått två tips om att vi måste dit. Det var ett ställe som bara serverade korv med bröd… korven var sådär tycker jag, men det var ett schysst ställe och eloge till personalen som sa till oss att vi inte skulle köpa den vegetariska korven eller korven med saurkraut, för de smakade skit.

Det här inlägget postades i Resor, USA 2012. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *