8 Juni Brooklyn – Beaver Pond Campground

Postad 10 juni 2012

Upptäckte sen att här fanns trådlöst nätverk… så idag blir det två inlägg.

Den här dagen har varit någon av mina sämsta cykeldagar… fast med vissa trevliga upplevelser!

Förmiddagen så tog jag mig från Brooklyn över Brooklyn Bridge och därefter vidare till Hudson River för att följa en cykelväg som gick hela vägen fram till George Washington Bridge.

Det flöt på fantastiskt bra hela vägen till bron och fick hjälp med att hitta av flera stycken längs med vägen. Bland annat en tjej som jag cyklade med över Brooklyn Bridge.

Men över George Washington Bridge blev det lite segt. Att cykla med bara ett staket mellan cykelbanan och en 8-filig motorväg är ganska tröttande. Det lät en massa, luften kändes ganska tradig och dessutom var det varmt.

Därefter fortsatte jag på 9W norrut och det var trevligare, även om bilisterna körde mycket hetsigare och snabbare här jämfört med Manhattan… Min teori om att välbeställda personer i dyra bilar kör hetsigare verkar även stämma i USA, för det var många flådiga hus och golfbanor längs med vägen samt fler dyra bilar jämfört med på Manhattan eller Brooklyn.

Sedan fick jag problem med min kedja i en nerförsbacke, kedjan hamnade på utsidan av kransarna när jag växlade. Resultatet blev att framväxeln la av och numera så kan jag bara växla genom att stanna och flytta växelföraren. Vilket är sådär om det blir väldigt backigt imorgon. Men förhoppningsvis kan jag hitta en cykelaffär imorgon.

Efter det missödet hamnade jag i Nyark, åt middag på ett kina-stället och handlade mat för kvällen. I Nyark lyckades jag även att tappa min cykeldator någonstans, och det upptäckte jag inte förrän efter att jag cyklat en bit.

Men jag cyklade förbi en cykelaffär ganska snabbt efter det, köpte en ny och frågade om vägen till campingen. Därefter cyklade jag de resterande 20km till campingen och konstaterade att den var både dyr och tråkig. För 26 dollar fick man en helt öde camping och där det inte var tillåtet att dricka en öl. Med en öl i packningen så fungerar inte det, så nu har jag slagit upp tältet en bit ifrån campingen i skogen och ska snart sova. Eventuellt kommer jag gå upp jättetidigt imorgon och ta en runda förbi campingen för en dusch, för det hade varit skönt med en dusch, men inte för 26 dollar…

Ps. ölen som jag har med mig är en Gubna Imperial IPA från Oskar Blues Brewery

Det här inlägget postades i Resor, USA 2012. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *