13-15 juni Starrucca – Phelps

Postad 16 juni 2012

Hej,

Jag har tyvärr inte hunnit skriva något de senaste dagarna, för jag har helt enkelt haft för mycket att göra.

I onsdags hamnad jag i Binghamton, en ganska deprimerande stad där flera stora fabriker lagt ner på 80 och 90-talet. Jag blev tipsad om ett litet Bed & Breakfast av personalen på turistinformationen, stället heter Pickel Hill och drivs av ett gammalt par.

Där fick jag även en liten historielektion om Binghamton, så nu vet jag om att IBM startades i de krokarna och då höll de inte på med datorer.

Dagen efter fick jag en god frukost innan jag begav mig mot Ithaca, cyklingen dit gick bra och för första gången på turen kom jag upp i en snitthastighet över 10miles/h.

Väl framme började en kille prata med mig och bjöd med mig att spela frisbee och sova hemma hos honom… fast frisbeen började inte förrän två timmar senare. Så jag han även med att bada vid ett vattenfall. Där man egentligen inte får bada, för där finns ju inga livräddare som vaktar… men folk badar ändå och det verkar gå bra.

Stället låg helt fantastisk i en ravin med klippväggar och ett jättefint vattenfalll som man badade nedanför. Helt fantastiskt skönt och kunna bada och tvätta av sig efter cyklingen.

Därefter cyklade jag ner till Stewart Park där vi skulle spela frisbee och ta en öl.

På vägen dit råkade jag stöta på en farmers market, så där fick jag tag på ekologiska ägg och han som sålde äggen hade varit i Göteborg på Gothia cup, samt någon cup i Danmark…

Sen var det dags för öl och frisbee. Vi var ett gäng på lite drygt tio pers som drack öl och spelade frisbee… eller det var ett spel som de hade kommit på själva som vi spelade. Det heter Beersbee och kortfattat innebär det att man ska pricka en pinne med en ölflaska på toppen, så att flaskan trillar ner i gräset. Samtidigt som man måste ha en ölflaska i ena handen. (fast det gick bra med en vattenflaska också.)

Därefter lämnade jag cyklen på Dans jobb och åkte hem till honom, eftersom det var 10 miles uppförsbacke hem till honom så var det inte riktigt intressant att cykla…

På vägen hem fick jag även se Fireflies och en hjort samt att jag fick även lite tips på saker att uppleva på vägen mot Niagarafallen.

Så långt är Ithaca helt klart den trevligaste staden jag besökt, där det verkar finnas mycket folk som är avslappnade och vettiga. Och kommer ni hit någon gång så är det torsdagar 17:30 som de spelar Beersbee i Stewart Park, vid tennisbanorna. Ni är garanterat välkomna att vara med och spela, ta med öl så ni har något att hålla i när ni spelar…

Idag har jag cyklat lite drygt 50miles, kollat på ett fint vattenfall och nu sitter jag på parkeringen utanför hotellet jag ska sova på och skriver lite.

Samt väntar på att en annan som bor här ska komma med en öl… men han verkar ha glömt bort det. Vilket är konstigt för han ville låna min dator för att kolla sin mail också.

Imorgon bär det av till Rochester och där ska jag sova hos Karen och Brian. Det är bara 40miles och inga backar så det kommer bli enkelt.

USA cykelsemester 003

Binghamtons bästa Bed&breakfast! (tror jag)

USA cykelsemester 008

USA cykelsemester 011

Här är två bilder på stället jag badade på… ganska nöjd med att jag fick det här tipset på turistinformationen, fastän det är olagligt att bada där. Men jag tror det berodde på att jag var från Sverige och en av de som jobbade där hade varit i Jönköping och pluggat.

USA cykelsemester 014

Beersbee… det kommer troligen framöver en bättre förklaring på hur det här spelet fungerar.

USA cykelsemester 012

USA cykelsemester 018

Här har vi Dan vid trappen upp till hans hus… det här är killen som såg till så att jag fick en jättebra kväll i Ithaca!

Det här inlägget postades i Resor, USA 2012. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *