Violators will be prosecuted

ViolatorsPostad 5 augusti 2012

Den första augusti fick jag uppleva något nytt här i USA. Min erfarenhet när det gäller folket här är att de är otroligt vänliga och trevliga. Men det finns åtminstone en sak som kan få dem att tända på alla cylindrar och några till. Det är om man bryter mot en av deras många ”private property” skyltar.

Vilket jag råkade göra när jag cyklade förbi en privat camping, det var väldigt varmt den dagen och jag hade nästan slut på vatten. Bara en eller två deciliter kvar, så jag svängde in på campingen.

När jag kom in på området så såg jag ingen personal i närheten, så jag gick in på en toalett och fyllde vattenflaskan. Utan att ta någon större notis vid den stora ”private property” och ”violators will be prosecuted” skylten bredvid. För det kan väl inte reta upp någon om en trött cyklist fyller upp sin vattenflaska här?

Men oj vad fel jag hade, när jag kom ut från toaletten stod där en dam som i falsett frågar mig vad jag gör. Jag blev ganska nervös då, eftersom hon såg väldigt uppretad ut och på gränsen till upplösningsstillstånd. Och svarar därför lite nervöst att jag bara fyllde på min vattenflaska.

Då får jag en lektion av henne att det är olagligt, att jag kan bli stämd för det och hon kan kalla på polis för att jag gjort det. Jag försöker släta över det med att säga att jag är ledsen för att jag inte följt skyltarna och lovar att inte göra om det varken här eller någon annan stans. Men det hjälper inte, hon tycker jag ska betala henne 26 dollar, vilket jag vägrar för det hade varit den absolut dyraste flaskan med vatten i så fall. Hela den här cirkusen tyckte jag även var ganska löjlig över en sån här struntsak, det var lite svårt att ta det på allvar när hon hotade med polis och fängelse.

Eftersom jag känner att vi inte kommer komma någon vart i diskussionen så börjar jag gå mot min cykel, då sänker hon priset till en dollar istället. Vilket jag inte har några som helst problem att betala, bara för att slippa den här diskussionen.

Eftersom jag inte hade jämna pengar så gick hon in för att hämta växel, under tiden pratar jag med hennes man som också börjar hota med fängelse och polis… vilket jag fortfarande tycker är löjligt. Ska polisen köra 30miles enkel väg för att hämta upp en cyklist som gått in på en toalett och fyllt sin vattenflaska? Borde de inte ha bättre saker att hålla på med? (Fast det är kanske inte fallet med tanke på branden i Flint som jag skrivit om tidigare)

Men, men till slut så får jag min växel och jag kan ta mig därifrån. Dock var det lite trugande när jag skulle få tillbaka den, för jag visade troligen inte tillräcklig mycket tacksamhet över att de inte stämde mig och ånger över det, i deras ögon, grova brott jag utfört.

Det här inlägget postades i Resor, USA 2012. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *