Bitter Root Brew – Sawtooth Ale

Postad 3 augusti 2012

Den här ölen köpte jag i North Fork, efter att jag hade klarat av en backe på sisådär sju miles med 5% lutning, utan skugga och dessutom väldigt varmt. Dessutom var det även lite lätt uppförsbacke de 25miles som jag cyklade innan jag kom till backen. Om jag har rätt ordning på datumen så är det den första augusti som jag drack den.

Den lilla butiken i North Fork hade tyvärr inte så mycket att erbjuda i ölväg. Det var främst Bud Light och liknande. Men de hade en del intressanta sexpack, men det hade blivit lite väl maffigt och dricka själv idag. Därför föll valet på en av två lite större flaskor, båda från Bitter Root Brewing. Den som jag ratade var någon typ av ale med smak av björnbär, jag var inte direkt sugen på att experimentera den här kvällen.

Sawtooth ale blev därför valet, ölen är döpt efter en bäck med samma namn. Det står även något fint om att Lewis & Clark korsade den här bäcken under deras expedition 1805-1806 på etiketten. Dessa två personer är något området här omkring verkar vara väldigt stolta över. Eftersom här finns många skyltar om deras expedition och vilken väg de tog samt var de stannade för att vila, det finns även turistvägar som är döpta efter dem. Själv har jag slutat läsa på skyltarna om dem, de skriver ändå inget intressant på dem, bara att de var här och vilken väg de tog över något pass eller liknande.

Tyvärr måste jag säga att ölen är ungefär lika intressant som skyltarna om Lewis & Clark. Läser man skyltarna så lär man sig något nytt, men det är inte speciellt intressant information man lär sig.

På samma sätt så när man smakar på ölen så är den inte dålig, men den ger ingen större smaksensation heller. Det är helt enkelt en slätstruken ale. Med lite tråkig(unken) eftersmak, eftersmaken kan kanske bero på att den är brygd på vete och råg. Jag är inte ett jättestort fan av veteöl och smaken jag inte gillar kommer kanske från att den är bryggd på vete.

USA cykelsemester 011

Det här inlägget postades i Öldagboken, Resor, USA 2012. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *