Värmebölja i Wisconsin

Postad 6 juli 2012

Nu sitter jag på McDonalds(igen) för att utnyttja internet och deras aircondition… för den senaste veckan har det varit olidligt varmt igen.

Senast jag sov någorlunda bra en natt var i söndags natt i Muskegon.

Därefter har det varit varmt och jobbigt även på nätterna. Nu är klockan ungefär sju på morgonen och det är redan nästan 30 grader varmt. Så idag kommer det bli ännu en dag med en temperatur runt 40 grader.

Just nu sitter jag och fluktar på en skylt för ett hotell utanför där det står POOL, för det värsta med den här värmen är att det inte blir svalt på natten. Så när man försöker sova i tältet så bara svettas man och allt blir jättefuktigt även om man inte har på sig något och inte använder sovsäck, samtidigt som man inte kan ha myggnätet öppet för att få in lite mer luft. För då får man in en massa mygg i tältet istället.

Nu är jag på väg mot Minneapolis och har passerat Madison samt igår var jag på Circus World i Baraboo.

Madison var en riktigt trevlig stad, alldeles lagom stor och med en stadskärna som inte var helt död. Dessutom är det en av USAs bästa cykelstäder med massor av cykelbanor som dessutom är bra planerade. Där fanns även massor med cykelaffärer som alla verkade hålla en hög nivå.

Här finns även en jongleringsklubb som är väldigt bra, men tyvärr hade de inte träning under de två dagarna jag var där.

USA cykelsemester 005

Jag hittade ingen större glass i Madison…

Circus world i Baraboo råkade jag cykla förbi av en ren tillfällighet, jag hade ingen aning att det fanns där. Det var en jättestor utställning av cirkusvagnar, bilder och annat från bland annat The Ringling Bros som driver världens största tågburna cirkus.

Där var även en föreställning som jag kollade på. Nivån på den var sådär… men det var ändå trevligt och kolla på.

USA cykelsemester 013

USA cykelsemester 035

Nu ska jag sätta mig och leta upp ett lämpligt hotell för ikväll samt kolla hur vädret ska bli de kommande dagarna. För nu orkar jag inte med den här värmen längre och jag luktar så illa så det är lite jobbigt när det inte blåser…

Det här inlägget postades i Resor, USA 2012. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *