Tärnaby

Postad 21 juni 2013

Nu sitter jag ännu en gång helt ensam på ett vandrarhem, det känns lite konstigt men inte lika skumt som när jag var på Nya Zealand och sov på ett vandrarhem som under vintern troligen var en internatskola. Det var byggt i klassisk engelsk stil med mörka korridorer med mörka träpaneler och rejäla trämöbler på rummen, tre våningar och uppemot 100m lång byggnad. Där var jag nästan helt ensam, det var ett stort hus och jag träffade bara några enstaka personer. När jag kom till köket var det helt öde och på spisen stod en gryta med något köttstycke i, vet inte vad det var men det luktade inte gott. Utanför fönstret till det öde köket var där en liten övergiven trädgård med en tom skitig pool.

När jag var där tänkte jag att det här stället hade varit det perfekta stället för en skräckfilm, långa mörka korridorer där huvudpersonerna kan bli jagade av diverse monster, en övergiven trädgård, en tom pool som kan fyllas med blod och dessutom något konstigt oidentifierbart på spisen… tack och lov är inte Tärnaby lika skrämmande, här är ganska trevligt tycker jag.

Tärnaby ligger fint vid en sjö och man har utskikt över fjällen. Däremot märks det att det är lågsäsong, här är knappt något folk och den lokala puben stängde redan 20:00. Något midsommarfirande har de inte heller här, däremot ska det vara något i Hemavan som ligger 20km bort. Så min plan nu är att lifta dit för att försöka hinna vara med när de ska resa midsommarstången klockan 14:00. Så nu måste jag snabba mig om jag ska hinna lifta dit och diska upp efter maten jag lagat. Även om jag skulle kunna vänta med disken… här är ju ingen annan som kan störa sig på att det är odiskat.

IMG_1544

Korridoren där jag bor…

IMG_1538

Det här inlägget postades i Nordkap 2013, Resor. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *