Narvik

Postad 27 juni 2013

Nu är jag i Narvik, efter mycket regn och en del missöden har jag lyckats ta mig ända hit. Sträckan från Tärnaby hit har nog varit den tuffaste hittills. Både på grund av att det har varit många backar och sen har även vädret bidragit med mycket regn. Igår var första dagen helt utan regn på sex dagar om man bortser från det regn som kom tidigt på morgonen innan jag gick upp.

Utöver en massa regn har den här sträckan även bjudit på andra problem, först så upptäckte jag i Mo i Rana att vevlagret på cykeln hade lagt av. Men där var jag på en lördag kväll och söndagen var en helgdag så det fanns inte en chans att något var öppet. Därför har jag cyklat med ett trasigt vevlager ca 400km tills jag kom till Narvik och hittade en cykelaffär. Sen för att bättra på det hela råkade jag knäcka en av tältpinnarna till tältet, men som tur var så hade jag med mig ett litet aluminiumrör. Det där röret har jag tidigare inte förstått vad det ska vara bra till och funderat både en och två gånger på att rensa ut det från min packning. Men det har fått ligga kvar utav någon anledning. Det är jag väldigt glad över nu… för det är visst det lilla röret som man kan använda för att laga knäckta tältpinnar. Så nu slipper jag köpa ett nytt tält för en massa pengar.

Trots en del problem de senaste dagarna och alla backar, fortsätter jag mot Nordkap. Dock tar jag idag en lite lugnare dag för att vila mig lite och hinna tvätta kläderna. Det fanns även ett visst behov av att duscha för min del, sist jag duschade var i Tärnaby. Nu är det ju dessutom bara ca 700km kvar till Nordkap, sen blir det bara nerförsbacke hela vägen hem till Malmö!

IMG_1551

Provianterat godis, för i Norge är det dyrt med godis.

IMG_1567

Mitt trasiga tält…

IMG_1597

Regn, regn och ännu mer regn har jag fått uppleva här i Norge.

IMG_1599

Men ibland är det ganska gött också 🙂

Det här inlägget postades i Nordkap 2013, Resor. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *