Tåg genom USA

Postad 12 juli 2012

Nu sitter jag på tåget mot Havre i Montana, valde att ta tåget dit från Minneapolis eftersom det ser lagom ut på kartan. Det är inte uppe i bergen men nära nog.

Havre ska vara ett samhälla på ca 10000 personer och enligt foldern som ligger i fickan på stolsryggen framför mig har de ett gammal S-2 lok som man kan titta på. När jag kommer fram ska jag skruva ihop min cykel, få i mig lite mat och sen behöver jag hitta en karta över Montana för jag han aldrig leta upp det i Minneapolis. Jag valde istället att leta upp en pub där jag kunde få mig en god öl och lite mat.

Tåget lämnade Minneapolis lite efter elva inatt och sedan jag vaknade har tåget åkt genom ett platt landskap med ängar eller åkermark. Stundvis har det varit lite små kullar… eftersom spåren är i dåligt skick här har det ofta gått väldigt långsamt. Men det är inte så farligt, för nu har jag fått tid över för att läsa, översätta min blogg till Engelska samt titta ut på landskapet och fundera på om det finns platser som är lämpliga för camping.

Det känns även om jag har tagit ett bra beslut att ta tåget genom North Dakota och delar av Montana. För det hade varit väldigt tråkigt att cykla igenom dessa delar. Nu börjar det bli lite mer träd och jag tror jag kommer vara framme i Havre om sisådär två timmar. Tåget är försenat och vi har passerat en eller två tidszoner, så jag har inte riktigt koll på vad klockan är nu.

USA cykelsemester 008

Väl framme i Havre har jag fått uppleva lite av det lokala musiklivet. Det var en konsert med ett lokalt coverband på torget. De sjöng bland annat Sweet home Montana. Ätit hamburgare som några tjejer stod och stekte vid konserten och så sov jag i en park. Det kändes lite konstigt att slå upp tältet i parken, men det är helt okej att göra det här och ingen reagerar ens på att man gör det.

USA cykelsemester 011

Jag hade kunnat lägga upp en bild på bandet… men det var ju hamburgarna jag blev gladast över!

Det här inlägget postades i Resor, USA 2012. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *