God bless America!

Postad 10 juli

Nu har jag stött på en kristen american… det hela började med att en dam började prata med mig när jag stannade för att kolla på kartan i en förort till Minneapolis.

Hon frågade de vanliga frågorma, vart jag var på väg, hur långt jag cyklat och varifrån jag kom.

Därefter undrade hon om jag ville ha lite läsning med mig på resan. Då började jag ana oro, för sist någon erbjöd mig lite läsning när jag var på resande fot(hjul?) så var det en lastbilschaffis i norrland som undrade om jag ville läsa lite i hans porrtidningar medan jag liftade med honom.

Så jag tackade nej…

Därefter började hon prata om gud och att världen skulle bli mycket bättre om bara människor skulle läsa bibeln och följa den. Vilket jag inte riktigt håller med om… så jag försökte diskutera med henne för att vidga hennes vyer lite grann och så är det skoj att diskutera. Men det var inte så lönt, för enligt henne så berodde allt gott på att gud hade skapat världen så och allt ont berodde på att människor inte följde bibeln.

Hon tyckte även att världen var mycket bättre på 1600- och 1700-talet eftersom då levde folk efter bibeln… men det var ju under den perioden som väldigt många svarta skeppades från Afrika till USA under omänskliga förhållanden och otroligt många dog.

Ja fast under alla tider så har det ju alltid funnits vissa som inte följt guds ord, svarade hon på det.

Att samlarfolken i Afrika och Indianerna i Amerika levde så mycket mer fredligt och utan att förstöra jorden innan Europeerna kom dit, även om de inte hade någon bibel att läsa i förklarades genom att Gud har planterat ett samvete hos alla människor.

Någon stans här började jag känna att det här kommer inte leda någon vart, för vad jag än säger så kommer det vara Guds verk och lösningen på alla problem är att alla ska läsa bibeln. Så jag cyklade vidare.

USA cykelsemester 007

Den här bilden tog jag efter att jag pratat med damen, var bara tvungen att ta med den för den sammanfattar samtalet ganska bra.

Det här inlägget postades i Resor, USA 2012. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *