Race Across Skåne 2014

I helgen hade jag planerat att cykla Race Across Skåne(RAAS), tyvärr kunde jag inte vara med på grund av jobb. Vilket var väldigt synd för enligt rapporter från mina cykelkompisar var det ett trevligt lopp. Dock är det inget jag tänker hänga läpp över! Istället arrangerar jag mitt egna Race Across Skåne… i lite mindre skala.

Jag har därför spenderat dagen med att studera kartor, för att hitta den bästa vägen till Kivik från Malmö över Önneköping. Väl i Kivik kommer jag vända hemåt och cykla över Blentarp. Det har varit lite krångligt att få ordning på det, för jag vill hitta närmsta vägen och samtidigt hitta en väg som inte är allt för krånglig. Då jag är gammalmodig, på gränsen till teknikfientlig ibland, som använder mig av papperskartor för att hitta och vill gärna slippa stanna vid varje korsning för att titta på kartan.

För att lyckas med det har jag tagit hjälp av Skånetrafikens gratiskartor, som finns på deras servicecenter. Dessa är lagom detaljerade och tillsammans med lite anteckningar hoppas jag att jag kommer hitta.

RAAS 2014 001

Cyklar jag inte fel eller något annat oplanerat händer så kommer det här bli en tur på knappt 200km. När jag kommit i mål och andats ut imorgon så kommer det en rapport om cykelloppet. Skulle det inte komma något om loppet så har jag troligen brutit loppet och skämts för mycket över att jag gjorde det…

En fördel med att arrangera ett eget lopp, utan att marknadsföra det i någon större utsträckning, är att man då troligen blir den enda deltagaren och därmed kommer man vinna loppet (förutsatt att man kommer i mål)… Det enda jag gjort är att jag frågat om någon i min cykelklubb vill hänga med. Marknadsföringen har resulterat i en anmäld, som tyvärr avanmälde sig idag.

Nu ska jag fixa till cykeln så att den är i bra skick inför morgondagens race!

Det här inlägget postades i Tävling. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *