Race Across Skåne 2014 avklarat

Mitt egna Race Across Skåne blev väldigt trevligt… tidigt på morgonen fick jag en ny anmälan till loppet och därmed blev vi totalt två deltagare, Nils-Johan hade redan cyklat sträckan en gång så han hittade dessutom med hjälp av sin GPS. Det sparade mycket huvudvärk för min del då vägvalet var lite udda på en del platser.

07:05 började vi cykla ut från Malmö mot Kivik. Första etappen var till Önneköp, dit vi kom efter ca 68km. Där andades vi ut lite, fyllde på vattenflaskorna och jag konstaterade att det gick lite för fort för mig. De senaste veckornas jobbande har gjort att jag inte hunnit träna tillräckligt mycket och kanske stoppat i mig lite för många muffins som de bjöd på när jag jobbade med Eurogym 2014. Så lite tröttare än vanligt var jag nog i benen. Färden gick sedan vidare mot Kivik och dit vi kom 10:40 för att återigen fylla på vattenflaskorna och andas ut lite.

Efter Kivik började det gå uppför och benen började kännas trötta, de 13km med uppförsbacke hjälpte inte heller till. Resten av vägen tillbaka till Malmö var på gränsen till en lång pina, även om det var väldigt fint och trevligt så var det jobbigt. Jag var trött, hade ont i kroppen och började få lite lätt huvudvärk eftersom jag inte lyckats få i mig tillräckligt med vatten. De där sju flaskorna på 0,8l som jag drack under loppet var inte riktigt tillräckligt.

Innan vi rullade in i Malmö så avslutade vi med en paus i Klågerup där jag kalasade på friterade bananer och glass från det lokala gatuköket. Det är ett stopp som jag varmt kan rekommendera om ni är ute och cyklar i de trakterna!

RAAS 2014 003

Här pausar vi och fyller på vattenflaskorna vid en kyrkogård i Vanstad.

RAAS 2014 005

Bansträckningen gick inte bara på asfalterade vägar, här var vi tvungna att lyfta över cykeln och ta oss ner för en ravin med väldigt dåligt underlag.

RAAS 2014 015

Fast å andra sidan var det väldigt fint i ravinen.

RAAS 2014 025

Totalt tog cykelturen 8h och 22min inklusive pauser, det är en tid som jag inte är helt nöjd med och det borde gå att köra lite snabbare. Fast å andra sidan, med tanke på att det var väldigt varmt och vi var bara två personer som hjälptes åt får det vara okej. Det blev ju ändå totalt 184,79km, vilket är ganska långt.

Det här inlägget postades i Tävling. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *