På onsdag rullar jag ut ur Malmö

Postad 3 juni 2013

Nu är det dags för en cykeltur igen… på onsdag bär det av mot Nordkap! Sen när jag kommit fram, då vänder jag på cykeln och cyklar hem igen.

Nu är jag fullt upptagen med att städa lägenheten och fixar det sista med packningen.

För de som är nyfikna så ser min planerade rutt ut ungefär så här, med risk för att jag ändrar mig på vägen. Jag kommer börja med att cykla till Östersund och sen in i Norge upp till Nordkap, Därefter cyklar jag ner längs med östkusten i Sverige.

I väntan på något intressant att skriva så länkar jag till det här talet om cykling av Mikael Colville-Andersen. Som jag tittade på precis, när jag hade en paus från städningen och fixandet här hemma.

Ta en titt på det och börja cykla är dagens tips från mig!

När jag ändå är igång får jag även tipsa om en bok om cykling… när jag var i USA blev jag tipsad om den här boken av en kille jag träffade på en parkering intill en cykelväg utanför Portland. I USA är cykling för de flesta inte en naturlig del av vardagen, ett effektivt och säkert transportmedel i staden. Utan när de ska cykla lastar de in cykeln i bilen och kör iväg till någon cykelled. Cyklar den fram och tillbaka för att sedan lasta in den i bilen igen och köra hem.

Men där på parkeringen började jag prata cykling med en kille som var på gång att lasta in sin cykel i bilen, jag berättade om min blogg och mina funderingar över USA. Han tipsade mig om boken Bicycle Diaries av David Byrne. Boken består av ett antal betraktelser från städer som David Byrne besökt och cyklat i. Vill ni läsa den så har jag ett ex om ni kan luska ut vem jag lånat ut den till. För jag har nog lånat ut den och sen glömt bort vem jag lånade ut den till.

Här är en bild på boken som jag tog på parkeringen utanför Portland, utav någon anledning tog jag bara en bild på boken och ingen bild på honom. Även om vi säkert pratade i en timme på parkeringen.

USA cykelsemester 013

Det här inlägget postades i Nordkap 2013, Resor. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *