Ölprovning i Sparta

Postad 7 juli 2012

Efter en lång dag så är jag värd lite öl! Har jag bestämt.

Därför cyklade jag ytterliggare 2miles(3,2km) för att ta mig till den närmsta spritbutiken. Där fick jag lite tips från en tjej i personalen över vilka öl jag skulle välja… jag kunde bara ta 3st, mer kommer jag nog inte orka med idag. Fast hon ville välja fler och försökte lura mig lite, medvetet eller omedvetet genom att komma fram med ytterliggare en jättebra öl när hon redan plockat fram tre. Men jag var envis där och lät mig inte luras, ville hon ha med den ölen så var hon tvungen och plocka bort någon annan.

Den första ölen är Black Top från New Glarus Brewing co. Det var ölen som hon valde först, den ska vara väldigt populär och den ska i princip bara gå att få tag på i Wisconsin eftersom bryggeriet inte lyckas brygga tillräckligt mycket för att kunna exportera till andra stater.

Black Top är en mörk öl med fruktig smak och en lite bränd eftersmak. Ja den här är god och välbalanserad.

USA cykelsemester 010

Nu är det dags för Snake Hollow från Potosi Brewing company. När jag öppnade den här ölen hade jag lite problem med att få upp den, det gick inte lika enkelt som det brukar med ölöppnaren. När jag fått upp den förstod jag varför, den här har den där kassa kapsylen som man vrider på för att öppna. Men man kan ha fel… det finns god öl som säljs med den här kapsylen.

Snake Hollow är en IPA med inte så mycket humlekaraktär, men däremot har den en kraftig eftersmak av nöt. Väldigt god måste jag säga… dock har den en aning stickig humlekaraktär först, sedan går den över till en fin nötsmak. Men det är spännande att den ändrar karaktär så mycket. Tyvärr ligger bryggeriet 100miles(160km) söderut från Sparta, annars hade jag gärna besökt bryggeriet.

USA cykelsemester 011

Avslutningen av ölprovningen blir en Porter från Central Waters Brewing. Portern heter Mud Puppy Porter och har undertexten ”Microbrew for the microfew”.

Jag tycker det är en aningen tunn porter, men å andra sidan har det en bra smak. Som börjar med en kakao/bränd smak, där kakaon sedan försvinner och lämnar den brända smaken ensam i munnen. Så stöter ni på den ska ni helt klart prova den. Men den är inte värd en omväg på cykeln så som Shake Hollow hade varit… om det varit mindre än 100miles(160km).

USA cykelsemester 012

Nu är det slut på ölen och det är läggdags för mig. Men avslutningsvis vill jag tacka tjejen i ölbutiken för bra val av öl!

OBS! Jag tar inget som helst ansvar för vad jag skrivit i det här inlägget, det är skrivet under influens av alkohol.

Det här inlägget postades i Öldagboken, Resor, USA 2012. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *