Nordkap, check!

Då var jag här på Nordkap, eller Nordkapp som det heter på Norska.

Jag valde att vila igår och istället cykla ut här nu på morgonen utan alla mina grejor som jag lämnat på campingen. Nu har jag cyklat 2950 kilometer, det har tagit mig 31 dagar och på de dagarna har jag suttit på cykeln i totalt 160 timmar, 42 minuter och 22 sekunder, eller det är så lång tid som cykeln har varit i rörelse.

Nordkapp är egentligen inte så mycket att se måste jag erkänna, det är en plattå som ligger långt bort vid ett stort hav. Där det även finns en souvenirshop där man kan köpa allehanda krimskrams, DVD-filmer med naturbilder och filmer med mysig musik till, massor med olika klistermärken för att bevisa att man har varit här och allt möjligt annat som man kan trycka texten Nordkapp på.

Jag funderade lite på att köpa en klisterlapp med Nordkapp, men de var alldeles för stora tyckte jag. Ska jag sätta den på cykeln så vill jag har något som är lite mer diskret.

Nu ska jag ta mig en titt häromkring, titta på alla turisterna som har kört upp hit och därefter cykla tillbaka. Jag kommer få motvind nu när jag ska tillbaka till campingen.

IMG_1728

IMG_1725

Att en klippa med en skulptur kan dra så mycket folk… det är ju att cykla dit som är det fina.

IMG_1736

Nä nu drar jag till Malmö!

Det här inlägget postades i Nordkap 2013, Resor. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *