Nästan framme…

Postad 4 juli 2013

Nu är det inte långt kvar till Nordkap, närmare bestämt ca 25km och ungefär 600meter uppförsbacke uppdelad på två backar. Så nu sitter jag och funderar på om jag ska cykla ut till Nordkap ikväll när jag vilat mig lite för att se kvällssolen från Nordkap. Eller om jag ska vila mig ikväll och istället cykla dit imorgon bitti. Men det är något jag tar och bestämmer mig för senare, först ska jag nog ta och sova en timme.

De senaste två dagarna har bjudit på både perfekt cykelväder och som vanligt, en massa regn. Igår när jag lämnade Alta började dagen med regn, men när jag hade tagit mig upp på fjällen så sprack det upp och började blåsa. Då hade jag min första rejäla medvind på den här resan och jag var uppe i 50km/h när det gick bara lite lätt nerför. Så det blev en lätt dag utan några större problem.

Idag har det istället varit regn under nästan på hela tiden som jag cyklade, från halv sex i morse när jag började cykla fram tills när jag kom ut ur tunneln till Magerøya vid elva. Det var bara de sista två milen som jag slapp regn.

Men nu är jag här och snart har jag nått mitt mål… sen är det bara att vända på cykeln och cykla hem igen. Nä nu har jag inget mer att säga, är mest bara trött och ska ta och vila mig lite nu, fast först ska jag beställa några öl till Pajala så jag kan få dricka någon god öl när jag kommer tillbaka till Sverige.

IMG_1683

Har sett lite renar på vägen hit, och även jagat två i ca två kilometer. Jag var för långsam för att kunna cykla förbi dem och när jag närmade mig dem så började de bara springa och de kunde inte komma undan eftersom vägen gick längs med ett berg vid kusten.

IMG_1686

De senaste två dagarna har det blivit mycket kargare natur jämfört med tidigare.

IMG_1693

Ja det kan nog vara lite blåsigt i de här trakterna…

IMG_1696

Den här tunneln var rolig den första biten när det gick nerförs… sen var det lite tungt att ta sig uppför. Ungefär som Hallandsåsen, fast åt andra hållet.

Det här inlägget postades i Nordkap 2013, Resor. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *