Jag är nog en gnällig cyklist

Nu känner jag mig som en gnällig gammal gubbe och börjar fundera på om gatukontoret i Malmö börjar bli trötta på mig… för under den senaste månaden har jag kommit upp i totalt tre anmälningar av hinder på Lundavägen.

Lundavägen är en viktigt väg, då det är en av infartslederna för cyklister till Malmö. Men samtidigt verkar den inte riktigt prioriteras som den viktiga väg den är.

Asfalten borttagen

Först hade de tagit bort asfalten i en remsa rakt över vägen och skapat ett djupt hål. Utan att märka upp det med något, vilket resulterade i att man inte såg den förrän man  var bara någon meter ifrån hålet. Efter att jag cyklat ner i hålet två eller tre gånger gjorde jag en felanmälan. Vilket de sedan åtgärdade med en reflexkon mitt i cykelvägen.

Cykelbilder 036

Här är hålet rakt över vägen, efter att jag gnällt.

Grov elkabel

Därefter placerade någon en kabel så där lämpligt på trottoaren så att folk antigen fick kliva över den eller gå ut i cykelvägen. Kabeln hamnade där troligen mest för att de var lata och inte brydde sig, gående kan ju gå runt den. Det hade inte varit några som helst problem att direkt lägga den bakom elcentralen istället så att den var ur vägen.

Cykelvägar 004

Här har vi kabeln, den är ungefär en decimeter tjock.

Byggmaterial

Nu ikväll upptäckte jag att någon har istället för en kabel placerat en pall med byggmaterial på trottoaren, vilket tar ännu mer plats och gör trafiksituationen ännu sämre. Samtidigt som där finns gott om parkeringsplatser precis bakom buskarna där de hade kunnat placera rören.

Cykelvägar 002

Exakt samma plats som där kabeln låg, nu istället en pall med rör.

Lundavägen Norra Bulltoftavägen

Här har vi en flygbild på Lundavägen, där man tydligt ser hur mycket plats det finns för byggmaterialet på parkeringen som ligger intill.

Fast jag vet inte, jag är kanske lite för petig över det här? Vad tycker ni? Är det här något som man får anpassa sig till när man cyklar?

Om det varit en bilväg?

För att få lite perspektiv på det hela såg jag det här för några dagar sen, en situation som är väldigt lik den på Lundavägen. Men med den stora skillnaden att här är det rejält uppmärkt och tydligt hur man ska förflytta sig runt hindret, eftersom här är det bilar som det handlar om. Man skulle kunna säga att bilister behandlas som barn i trafiken.

Bilism 016

Där är en grushög längre fram som bilarna dirigeras förbi.

Vad kan man gör om man själv vill gnälla?

Om ni själva vill klaga över något som inte är bra, så som jag gör stup i kvarten… då kan man starta en blogg och skicka en felanmälan till gatukontoret i Malmö. Att starta en blogg kan man göra oavsett vad man vill gnälla på, felanmälan till gatukontoret i Malmö bör man bara skicka om det berör dem…

Det här inlägget postades i Cykling, Plato lackar ur, Stadsplanering, Trafikmaktordningen. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Jag är nog en gnällig cyklist

  1. Johanna skriver:

    Ramlade in på din blogg av en slump, men kände igen korsningen då jag cyklar förbi den varje dag och det är sant att det nästan alltid ligger skräp i den svängen. Dessutom tycker jag som är endast 160 cm lång att busken skymmer sikten så det är nästan omöjligt att se om någon är på andra sidan..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *