Portland: Do you have ID?

Postad 14 augusti 2012

Kvällen i Portland började bra… bara något kvarter från hotellet låg det ett bryggeri. Så där stannade jag och åt en burgare samt provade 4st olika öl. De jag provade var deras pilsner, veteöl, IPA och deras stout. Jag lät bartendern välja öl till mig, förutom stouten som jag ville prova, därför blev det både en pilsner och en veteöl den här gången. Jag blev väldigt förvånad över både pilsnern och veteölen, pilsnern hade smak av lime och det fungerade väldigt bra. Inte sådär blaskigt som Corona med lime i. Utan smaken av pilsner fanns där tillsammans med limen.

Veteölen var en kryddad historia med aprikos och peppar, den var lite svårare att ta till sig. Men helt klart värd att prova och jag var imponerad över hur de fått de olika smakerna på precis lagom nivå så att de inte tog ut varandra.

Deras IPA och stout var också bra öl, men inget som stack ut på samma sätt de andra två ölen.

Tyvärr är Burnside Brewery små och därför kan de inte levererar någon öl till Seattle, så jag kan inte ta med mig någon av deras öl hem.

Efter besöket på Burnside Brewery cyklade jag över vattnet ner till downtown, där hittade jag en kombinerad spelhall och pub. De hade många flipperspel och jag blev sugen på att spela lite flipper.

Så jag går fram till vakten, visar honom min legitimation. De är ganska petiga på det där med legitimation, även om jag inte ser ut som om jag är 20 år har jag fått vissa leg här väldigt ofta, jag tror det finns någon lag som säger att de måste ta legitimation på alla. Inte bara de som verkar vara under 26 som det är på Systembolaget i Sverige.

Men, på det här stället var de extra petiga… vakten hade fått stränga instruktioner att de enda identifikationshandlingarna som var godkända hos dem var Amerikanskt ID, U.S. Army ID eller pass. Alltså även ifall jag visar honom ett giltigt leg, som fungerat alla andra gånger jag visat legitimation i USA, har skägg, väldigt lite hår på huvudet(hur många 20-åringar har det!?) och definitivt inte ser ut som om jag är 20(jag hoppas det iallafall…). Fick jag inte komma in, om jag inte kunde visa upp mitt pass.

Hela den här historian tycker jag är lite absurd, för även om det finns en regel. Så finns det ju även något som heter sunt förnuft. Det är absurt i USA hur regler ska följas till punkt och pricka, även om de är direkt idiotiska. En liknande sak har jag märkt längs med vägarna är att ganska ofta ser jag skyltar som påminner folk om att de ska använda bilbälte. Med argumentet att det är olagligt att inte använda bilbälte, hade det inte varit bättre att påminna folk om att bilbälte räddar liv? Jag använder inte bilbälte för att det finns en lag som säger så, utan för att det räddar mitt liv om jag krockar.

Så jag meddelade vakten vänligt att han skulle berätta för chefen att jag inte kommer komma tillbaka och spendera mina pengar hos dem. De pengarna är förlorade för dem.

För även om han var trångsint och rigid när det gäller reglerna, så var han trevlig.

USA cykelsemester 005

Det här inlägget postades i Öldagboken, Resor, USA 2012. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *