Cykelparkeringar åt folket!

För ungefär två veckor sen skrev jag ett inlägg där jag uppmanade till bojkott av cykelbutiken Bikepro på Lundavägen i Malmö. Eftersom de inte har någon cykelparkering vid entrén, däremot har de hela fjorton bilparkeringar.  Inlägget kan man läsa här, för de som inte läst det eller behöver en repetition.

Nu kan jag dock vara lite otålig av mig, så jag orkade inte vänta längre för att något skulle hända. Att uppmana till bojkott på min blogg, som inte har en jättestor läsarskara, ger inte speciellt mycket effekt. Dessutom hade det troligen tagit lång tid att få igenom en förändring genom bojkott.

Därför genomförde jag och min vän Fredrik en direktaktion i söndags med målet att förbättra infrastrukturen för cyklister.

Istället för att berätta vad vi gjorde i söndags så spelade vi in en film, för en bild säker mer än tusen ord… och vad säger då inte en liten film?

 

Bikepro cykelparkering 018

Senare på kvällen när jag cyklade förbi upptäckte jag dock att skylten var på väg att slitas av på grund av vinden så jag fick ändra monteringen lite. Men efter det så sitter den jättebra.

Bikepro cykelparkering 013

Här är Fredrik igång och ställer in kameran för att få en bra bildkomposition.

Nu kan ni åter besöka Bikepro när ni behöver laga cykeln eller behöver något cykelrelaterat. Glöm då inte att ge dem beröm för att de har flyttat cykelstället!

Det här inlägget postades i Cykling, Stadsplanering, Trafikmaktordningen. Bokmärk permalänken.

2 svar på Cykelparkeringar åt folket!

  1. Torhald skriver:

    Kul och bra initiativ. Bra jobbat!!

  2. Per-Erik skriver:

    Fantastiskt, protest när den är som bäst!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *