Bend

Postad 12 augusti 2012

På kvällen när jag satt på hotelrummet i Burns och inte ville gå ut eftersom det var obehagligt varmt utomhus så kom jag på att, längs med vägen från Ontario hade jag sett skyltar för Eastern point bus station. Den bussen borde gå till Bend och bort från öknen och värmen, eftersom Bend är nästa större stad västerut från Ontario där öknen började. Och det var sant! för endast 29 dollar kunde jag åka till Bend med bussen, tyvärr var jag inte säker på om jag fick ta med mig cykeln. Vilket gjorde mig orolig, för jag ville inte fastna i Burns en dag till, då bussen inte lämnade Burns förrän 10:50 och om jag då inte kunde åka med den hade jag bara max två timmar kvar innan det blev på tok för varmt för att cykla. Med minst tre timmars cykling till nästa möjlighet att övernatta.

Efter mycket googlande och ett antal telefonsamtal så fick jag reda på att det skulle gå, men då måste jag skicka det som ”checked baggage” i en låda. Men närmsta cykelaffär för att få tag på en kartong låg i Bend…

När bussen väl kom så var det dock inga problem, det var en så kort resa så vi kunde lasta in den i bagageutrymmet och dessutom behövde jag inte betala något extra för att få med den.

Under resan till Bend märkte jag att det var verkligen ett bra beslut att inte cykla genom öknen, för även ifall det fanns vatten på fler ställen än vad jag visste, så hade det varit en lång het väg utan skugga. Temperaturen mitt på dagen låg precis under 40, men utan skugga i flera timmar blir det ganska tufft.

Väl i Bend skickade jag hem lite kartor och mina jongleringsbollar, för jag hade ändå inte använt dem på någon vecka. Därefter cyklade jag ut från Bend till en camping precis utanför staden, så den här dagen blev nog en av mina kortaste dagar på den här resan, bara 10miles på hela dagen.

Jag vet numera även att jag har en dubbelgångare i Bend också, för det var en tjej som började heja på mig när jag var i Bend. Jag blev först lite förvånad och tänkte, var har jag träffat den här tjejen… för jag kände inte igen henne, men jag är ju ganska dålig på att komma ihåg folk så det kan ju vara någon jag pratat med tidigare.

Det visade sig att det finns någon i Bend som ser precis ut som mig… dock var jag lite trött och fokuserad på att slänga bananskalet jag hade i handen, dessutom förvånad över att någon hälsade på mig i Bend. För att fråga henne vem den här dubbelgångaren är.

USA cykelsemester 002

Blir en ökenbild till… för jag tog inga bilder i Bend.

Det här inlägget postades i Resor, USA 2012. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *