Stockholm

Postad 30 juli 2013

Igår anlände jag till Stockholm för ett par dagars vila, de senaste två dagarna har varit långa och det har blivit totalt 250km de två senaste dagarna.

Att ta sig in i Stockholm var enklare än förväntat, jag trodde det skulle bli jättesvårt men jag hade nog lite flyt och så gjorde jag det väldigt omanliga att fråga efter vägen. Därför kunde jag smidigt cykla in till Kungsholmen för att hämta upp nycklen till Tor och Ellens lägenhet där jag ska bo i några dagar. Den 5 augusti kommer jag fortsätta mot Malmö efter en välbehövlig vila, nu de närmsta dagarna kommer jag nog bara cykla 20 till 30 km per dag. Om det inte börjar klia i benen och att jag därmed sticker ut på någon lite längre runda för att besöka någon plats.

Tor och Ellen måste jag också tacka lite extra, för inte nog med att de lånar ut sin lägenhet till mig när de är borta. Vilket bara det är modigt, för man vet aldrig vad jag kan hitta på för något bus på ett par dagar… De har hjälpt mig under resan med att översätta min blogg till Engelska, så jag har kunnat fokusera på att bara skriva den Svenska delen. Därför har jag kunnat skriva fler, och förhoppningsvis även bättre inlägg jämfört med när jag var i USA och fick lägga ner ganska mycket tid på att översätta bloggen. Så ett stort tack till Tor och Ellen!

Nu ska jag vila mig och kanske så skriver jag ihop lite tips på vad man ska tänka på innan man ger sig ut på en cykelsemester. Så att ni, istället för att sitta och läsa min blogg, kan ge er ut och upptäcka världen själva.

IMG_1945

Har inte tagit några bilder igår på vägen in till Stockholm, var lite väl fokuserad på att komma fram. Men här kommer en bild som jag tog för några dagar sen. Så här borde cykelvägarna se ut i Sverige. 1/3-del cykelväg och 2/3-delar bilväg tycker jag är en lämplig prioritering. Synd bara att cykelvägen tog slut efter 2km…

Det här inlägget postades i Nordkap 2013, Resor. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *