Niagara Falls

Postad 23 juni 2012

Hej,

Jag har nu lärt mig att det finns två Niagara Falls, en stad i USA och en I Canada. På var sida om vattenfallet.

Först var jag på USA sidan och det är en ganska deprimerande stad, med mycket nerlagda fabriker och igenbommade byggnader. Fast polisstationen var väldigt fin och nybyggd.

Med hjälp av mina rabattkuponger hade jag hittat ett billigt hotell, det kostade bara 35dollar jämfört med att det oftast kostar någon stans över 60 dollar för ett rum. Väl vid hotellet förstod jag varför det var så billigt… i receptionen sålde de ”Hard all night long”-piller, hade visitkort till någon stripklubb och en stor burk med kondomer bakom disken. Jag pratade lite med killen som jobbade på hotellet och han skrattade när jag fotograferade receptionen och sa även att de sålde en hel del av pillerna.

USA cykelsemester 009

Men rummet var helt okej fast lite slitet, det hade badkar vilket var trevligt!

Niagara Falls Canada var däremot en helt annan historia, här hade de istället för att satsa på tunga industrier storsatsat på turism. Så de centrala delarna var helt fylld med turistaktiviteter av olika slag, 3D-bio, vaxkabinet, pariserhjul, casino med mera.

Där var även gott om hotell och de låg inte 10km från fallet så som i USA.

Men istället för hotell hittade jag ett hostel som jag sov på, det drevs av Patrick som var jättetrevlig och tog väl hand om oss. Jag blev även medlem i ACBB Hostel Bicycleteam… vilket gav mig vissa fördelar så som att jag inte behövde checka ut 10:45 som alla andra.

Ja och sen kollade jag på ett vattenfall också… det var väldigt turistiskt och välorganiserat när jag åkte med i en båt och tittade på vattenfallet. Lite för mycket turism för min smak. Det var ju till och med hiss ner till båten!

USA cykelsemester 034

Som en flock får…

USA cykelsemester 014

Det här inlägget postades i Resor, USA 2012. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *