Dagens Hjältar: Deb och Megan

Postad 9 juli 2012

Mississippi River, 8 juli

Idag har jag cyklat längs med Mississippi, det har varit en vacker väg med en bra väg. Bitvis lite mycket trafik men eftersom vägen har varit bred har det inte varit något problem.

Lunch lagade jag på en badplats längs med Mississippi, där hade de i sann amerikansk anda badvakter och dessutom bojat in området där man fick bada. Området var väldigt lite och välbevakat av badvakterna. Dock kan jag erkänna att det här var nog första gången som jag kände att det var lite motiverat med badvakter. Eftersom man kände strömmen lite grann när man badade. Men hade de inte kunnat göra en lite större ruta som man fick bada i?

Och hade det kanske inte räckt med bara en ruta med rep runt och en skylt att det är starka strömmar i vattnet utanför bojarna?

USA cykelsemester 004

Här är en bild på rutan och de två badvakterna…

När jag lagade min mat började jag även prata med Deb, hon gav mig tips på vad jag borde se i Montana eftersom hon kom därifrån. Sen fick jag även mat av henne, jag fick kakor, två jättegod mackor, en banan, lite ships och några muslibars. Fast viktväktarmuslibaren fick hon tillbaka, det är alldeles för lite calorier i dem! Det var perfekt att få lite extra mat för det jag lagat hade inte riktigt mättat och tack vare maten jag fick gick det enkelt att cykla de resterande 35 miles som jag hade kvar till campingen. Men jag tackade nej till ölen när Deb undrade om jag ville ha en, för hon hade bara Corrs Light och så tror jag det var en Bud Light.

Då kom Megan som räddaren i nöden och istället erbjöd mig en Deviant Dales från Oscar Blues Brewery… jag var verkligen förvånad över att hon drack den ölen, för de flesta här dricker mest skräpöl. Hon hade tidigare druckit mest Stouts, men nu började dricka Indian Pale Ale också.

Nu har jag druckit upp ölen och mår gött. Lyckades även få ölen kyld hos några killar som hade med sig is och kylväska till campingen. Där fick jag även prova några andra öl som de hade med sig. Men det kommer i öldagboken istället.

USA cykelsemester 006

Här är hjältarna med familjer… Deb är tjejen i jeansshorts och Megan är tjejen i vit hatt. Killen längst fram hade precis innan bilden togs tappat en av sina mjölktänder, så han var väldigt stolt över det.

Det här inlägget postades i Öldagboken, Resor, USA 2012. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *