Amerikanska cyklister matvanor

Idag har jag cyklat nästan 20miles(32km) längre än vad jag brukar göra, bara för att kunna komma till ett hotell och kunna sova i ett svalt rum. Istället för ett tokvarmt tält.

Idag har jag nästan på hela dagen cyklat längs en nerlagd järnväg som nu är cykelvg, så det har varit bra cykling. Få backar och mycket skugga!

Dessutom var det totalt tre långa tunnlar längs med cykelvägen, dessa var så pass långa så att jag fick lite kyla och den sista så såg att man inte ljuset i slutet av tunneln när man började gå igenom den.

USA cykelsemester 008

Vid lunch cyklade jag även förbi två killar som hade dukat upp en massa mat under en av rastplatserna som låg längs med vägen.

De stoppade mig och bjöd på mat, eftersom de var ute med ett cykelgäng som var på väg från Minneapolis till New Jersey. De hade en följebil som försåg cyklisterna med mat och så var de fem personer som delade på att köra bilen.

Det som slog mig när det gäller maten de bjöd på var att de hade mer nutella och onyttigheter än vad jag äter.

De bjöd på:

Bagel på ljust bröd med nutella eller jordnötssmör

Äpple med jordnöttssmör (kan det här vara en nationalrätt efter hamburgare?)

Några apelsinklyftor på 15 personer

Körsbär

Lite nötter

Pizzaslice (troligen från gårdagen)

Donuts med choklad

Det här var till cyklister som gjorde 45miles(72km) om dagen så då behöver man ju lite nyttig mat. Dessutom så hade de möjlighet att få med sig mycket bättre mat. T ex ost och skinka på mackorna, för de hade med sig massor med is för att kyla drycken.

Fast å andra sidan har jag väll inte heller ätit jättenyttigt idag, började med McDonalds, sen samma lunch som cykelgruppen. För att sedan äta muslibars under eftermiddagen och nu har jag stoppat i mig en microvågsugnspizza. Innan pizzan stoppade jag även i mig ett par mackor med nutella på. Fast jag brukar äta bättre än vad jag gjort idag… nu ska jag prova några öl som jag köpt här i Sparta.

USA cykelsemester 004

Här har vi dagens bästa killar som bjöd mig på mat!

Det här inlägget postades i Matdagbok, Resor, USA 2012. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *