Vansbro, Dalarna

Postad 12 juni 2013

Då var Värmland avklarat för nu är jag i Dalarna, igår var igen en sån där dag då jag mest bara cyklade. I fint väder tog jag mig igenom Kristinehamn, Filipstad och Storfors med din fina sloganen Stortrivs i Storfors. Dagen avslutade jag utanför Lesjöfors där jag tältade vid en sjö, efter att jag diskuterat ånglok, Malmö och metric/imperial måttenheter med en Engelsman som hade köpt hus i Lesjöfors där han spenderade somrarna.

Tidigare hade han jobbat i Kiruna på Esrange och nu när han hade gått i pension så hade han som hobby att bygga små ånglok. Eller så små var de inte, ett av loken han byggt hade han dragit ca 40 barn med. Det hade tagit honom 4000h att bygga det loket…

Han fick adressen till min blogg, så kanske han läser det här och kan maila mig en bild på loket. För jag är nyfiken på hur det ser ut.

Nu är jag i Vansbro och har precis varit inne på en verkstad och lagat min cykel. Gängorna till ett av fästena för pakethållarena var slut så skruven hade försvunnit. Nu har jag borrat upp hålet och satt dit en bult istället. Upptäckte även att mina väskor har börjat skava bort metallen på pakethållaren, så nu är det ett par millimeter djupa spår där väskorna ligger emot pakethållaren. Lite faschinerande att jag har cyklat så mycket med min cykel nu, så att mina väskor i plast har börjat skava ner metallen i pakethållaren. Ska försöka komma ihåg att ta en bild ikväll när jag plockar av väskorna för att lägga upp här.

IMG_1454

Här tältade jag…

IMG_1476

Där fanns till och med ett litet bord där jag kunde laga mat.

IMG_1453

Här var en del av kvällens mat, fast jag åt inte upp allt utan sparade hälften till lunch idag…

Det här inlägget postades i Nordkap 2013, Resor. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *