Pajala-Luleå

Postad 16 juli 2013

Nu sitter jag i Luleå på deras kulturhus och försöker få ihop något om vad som hänt sedan jag lämnade puben i Pajala där invånarna inte förstod hur gott en IPA är.

Jag har nu tagit mig ner till Luleå, efter Pajala cyklade jag ner till Övertorneå där det var marknad. Där började jag prata med några av försäljarna som även visade mig var jag kunde ta en dusch… vilket inte var helt fel för det var tre dagar sen jag duschade.

Därefter har jag varit förbi Haparanda/Tornio, tittade lite på stan och förundrades över dessa två samhällen som ligger intill varandra. Eftersom det är två olika länder med olika tidszoner var det svårt för mig att hålla reda på i vilket land jag befann mig i.

Därför blev jag väldigt förvirrad när jag gick upp på morgonen, vaknade vid sex på morgonen eftersom det var för varmt i tältet då solen låg på tältet. När jag kom ut ur tältet förväntade jag mig att det skulle vara helt tom, för vem är ute klockan 06:00 på morgonen på en badstrand med ett litet utegym? Men där var ganska mycket folk, några tränade i gymmet, en var ute med sin hund och efter ett tag kom parkarbetarna för att klippa gräset.

När jag hade vaknat till liv och fått i mig frukost kom jag på varför de var så morgonpigga här, det var för att jag var i Finland och jag gick inte upp klockan sex på morgonen utan först klockan sju. Även om man kan uppleva att gymma klockan sju på morgonen är lite obehagligt (att gymma i sig är i och för sig obehagligt, men men…) så är det en lite vettigare tid än att börja gymma klockan sex på morgonen.

Nä nu ska jag ta och äta lite mat, ta en titt på Luleå för att sedan cykla vidare mot Skellefteå som jag ska vara i på onsdag kväll eller torsdag förmiddag.
IMG_1805

Efter Pajala började det regna, så jag väntade ut det i några timmar i den här eldkojan. Blev lite uttråkad av att sitta och vänta men hade det ändå ganska trevligt.
IMG_1817

Träffade en cirkusgrupp i Övertorneå på marknaden och pratade en hel del med deras ledare. Han även med lite jonglering… tyvärr har de inte mailat mig någon bild på mig när jag jonglerade. De var duktiga fast deras jonglörer var på semester så det var mest akrobatik.
IMG_1825

Det märks att jag är längre söderut nu, har till och med passerat polcirkeln. Den här solnedgången hade jag i Haparanda.

Oj nu glömde jag berätta det viktigaste, myggen har nästan på försvunnit helt, de senaste två nätterna har det knappt varit några mygg. Bara några enstaka och det är inte hela världen, mycket trevligare än att ha 20-30 mygg svärmande runt huvudet hela tiden.

Det här inlägget postades i Nordkap 2013, Resor. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *