Öldagboken startar!

Postad 20 juni 2012

Hej,

Igår var jag på Canadas motsvarighet till Systembolaget… där fick jag prata med butikens Beerbarron, det var en kort svarthårig tjej som tyckte det var jätteskoj att ge mig lite tips på öl. Fick med mig 3st olika öl, samt var nära på att även köpa en ale i en stor flaska. Men eftersom flaskan var i glas, stor och dessutom med 10% alkohol så fick jag hålla mig… det hade blivit lite väl mycket att släpa på eller dricka upp under kvällen.

Däremot tänkte jag försöka sammanfatta och framöver kontinuerligt lägga upp lite info om de öl som jag dricker under resan. Det är kanske intressantare än vad jag stoppar i mig?

USA cykelsemester 007

En ganska normal lager… inget som sticker ut. Tjejen som jobbade i baren där jag drack den berättade att det här var ölen som hon drack när hon pluggade på College.

USA cykelsemester 010

Den här ölen drack jag med Eddie i Brooklyn, det var en lättdrucken IPA har jag för mig…

USA cykelsemester 019

uppe i hörnet står där en Canadian… en ljus lager som är som alla andra ljusa lager. Men den är billig har jag för mig, så den som tänker på APK ska satsa på den här.

USA cykelsemester 048

Otroligt bra IPA… drick den!

USA cykelsemester 051

Den här var trevlig… en IPA från Canada.

USA cykelsemester 052

Enligt etiketten ska det här vara en IPA… men redan när bartendern öppnade den och det var sån där kapsyl som man vrider för att öppna anade jag oro. Det här är nog en av den sämsta IPAn jag druckit. Den smakar som en halvtaskig lager.

Drick hellre en Bud Light eller liknande, för då vet man i alla fall att den kommer inte smaka något.

Utöver dessa som jag har bild på vill jag även tipsa om Ithaca Brewery som har ölen Flower Power. En väldigt god IPA, den kan jag rekommendera!

Det här inlägget postades i Öldagboken, Resor, USA 2012. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *