Arrogant Bastard Ale

Postad 18 juli 2012

Nu sitter jag med en Arrogant Bastard Ale, den här ölen försökte jag köpa i Rochester. Det känns som om det var en evighet sen jag var i Rochester. Men det är nog inte ens en månad sen jag lämnade Rochester. Eller kanske är det exakt en månad nu.

Ölen fick jag inte köpa eftersom det var för tidigt på morgonen och jag hade behövt vänta i en halvtimme på ölen. Vilket jag inte ville, men nu sitter jag med den här och tänkte gå igenom vilka öl jag druckit den senaste tiden.

USA cykelsemester 016

Här är en bild på de öl som jag drack den där kvällen på en camping i Minnesota när jag träffade på tre grabbar som var knappt 20… de var där och klättrade.

Rolling Rock längst till vänster var skitkassa, jag fick bara ett smakprov av den och hällde ut häften. Men mycket alkohol för pengarna blir det med den här ölen.

New Glarus Brewing co har jag provat innan, men inte deras ale. Vad jag minns av den så var den trevlig. Inget som sticker ut över mängden, men helt klart värd att dricka. Devian Dales är en imeprial IPA från Oscar Blues Brewery, det är ölen som jag fick av Megan på stranden samma dag. Som alla andra öl jag provat från Oscar Blues är den här helt fantastiskt. Deras IPAor eller Pale ales har alla väldigt mycket nötsmak och det är något speciellt med deras smak. Prova om ni får chansen!

Den sista ölen smakade jag bara lite av, inget jag minns så det var nog bara en ganska slätstruken IPA.

USA cykelsemester 017

Den här fick jag av Deb i Chester, tjejen med husbilen som behövde svalna och varnade mig för Indianerna. Deb var trevlig, men någon god öl dricker hon inte anser jag. Bjuder någon er på den här, så tycker jag ni ska överväga att tacka nej.

Jag tackade först nej, men hon trugade så jag fick ta emot den.

Utöver dessa har jag även varit på en pub i Minneapolis och så testade jag två öl i Havre, men jag har varken tagit någon bild eller har något vettigt att skriva om dessa. Därför kastar vi oss istället över på dagens öl, som jag skrev om i början.

USA cykelsemester 003

Texten på baksidan av flaskan börjar så här:

”This is an aggressive ale. You probably won’t like it. It is quite doubtful that you have the taste or sophistication to be able to appreciate an ale of this quality and depth.”

De skriver även att Stone Brewery, som brygger ölen, utmanar de tyranniska herrarna som fräckt försökt hålla amerikanerna fastkedjade i bojor av dålig smak. Den här texten ställer en hel del krav på ölen redan innan den öppnas, är man så här kaxig måste man också kunna leva upp till det.

När man sätter ölöppnaren mot kapsylen är det sista man läser innan ölen öppnas ” You’re not worthy”.

Glädjande nog lever ölen upp till sin kaxiga text, det är en väldigt trevlig öl med mycket smak. Smaken kommer direkt och stannar kvar länge i munnen. Men det är nog sant som de skriver, är man van vid att dricka någon blaskig öl så kommer man tycka det här är för mycket och inte gilla den.

Man kan läsa mer om ölen på ölens hemsida: http://www.arrogantbastard.com/

Glömt inte bort att läsa de fyra punkterna som du måste godkänna innan du går in på sidan. Jag kanske också ska ha något sånt på min blogg?

Det här inlägget postades i Öldagboken, Resor, USA 2012. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *