16-juni Phelps – Golden Hill State Park

Postad 19 juni 2012

16-17 juni Phelps-Golden Hill state park

Efter tips från Karen cyklade jag längs med Canal Road från Newark in mot Rochester. Vägen gick längs med kanalen och på lummiga grusvägar tog jag mig fram.

Som vanligt var det varmt och soligt, men jag börjar vänja mig lite grann vid det nu.

Väl inne i Rochester var jag lite förvånad över hur stort det var, trodde det skulle vara en ganska liten håla… men det var stort och centrala delarna var helt öde. Även ifall det var en lördagseftermidag. Efter lite klurande och en bagel på Duncin Donut för att kolla p

å googlemaps så hittade jag hem till Karen och Brian. Det var första gången jag provade att äta på Duncin Donut, och jag måste nog varna för det stället, vill man komma i närheten av nyttig mat så är det inte rätt ställe. För deras bagel med tonfiskröra var inte jättespännande, men Donuts är de nog bra på… ska nog testa ett par sånna en annan gång!

Hemma hos Karen och Brian så pratade vi en massa cykling, jag fick råd på bra vägar i västra USA och jag tipsade om Island…

På söndagen kom jag upp tidigt och var redan lite efter sju vid affären för att handla mat för dagen och en öl till kvällen, för de hade så mycket go öl där. Men på ölen gick jag tyvärr bet… för den får man inte handla förrän efter klockan åtta på en söndag. Vilket jag inte ville stå och vänta på.

Fast det har löst sig bra det där med ölen ändå… för ikväll sover jag på Golden Hill State Park och det fina med att sova på en camping är att här finns en massa människor som tycker det är spännande med cyklister… så ikväll har jag fått två jättegoda kakor av en granne och en majskolv, en tallrik mat plus en öl av några andra grannar.

Med tanke på att jag utöver det ätit en rejäl kvällsmat så ligger jag nog på plus idag när det gäller kalori intaget trots att jag cyklar 105km.

USA cykelsemester 003

I Phelps har jag för mig det var som jag såg dessa glada pensionärer!

USA cykelsemester 010

Canal Road, ser kanske ganska tråkigt ut… men det var väldigt skönt att slippa bilarna ett tag.

USA cykelsemester 018

mmmm! kakor…

Det här inlägget postades i Resor, USA 2012. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *